Hlavní obsah

Nová módní ikona: Nizozemská královna Máxima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemská královna Máxima je známá svým skvělým vkusem v módě. Její elegantní styl a sofistikované outfity ji řadí mezi nejlépe oblékané královny v Evropě. Inspirujte se jím i vy.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemská královna Máxima

Článek

Královna Máxima je jednou z nejvýznamnějších osobností nizozemského královského dvora. Narodila se jako Máxima Zorreguieta Cerrutiová 17. května 1971 v Buenos Aires v Argentině.

V roce 2002 se provdala za nizozemského korunního prince Willema-Alexandera a stala se korunní princeznou Nizozemska. V roce 2013 se stala královnou, když její manžel nastoupil na trůn po abdikaci své matky, královny Beatrix.

Módní styl

Máxima je známá svou elegancí, vkusem a neustálým úsměvem na tváři. Její styl a elegance se staly předmětem mnoha článků v módních magazínech a inspirací pro mnoho žen. Naposledy zazářila v perforovaném trenčkotu u příležitosti návštěvy Milánského týdne designu.

Snubní prsteny z dílen českých designérů

Styl

Královna Máxima se také nebojí experimentovat s různými styly a barvami. Má ráda oranžovou, což je také barva nizozemského královského domu, ale oblíbila si rovněž pastelové tóny a jasnější barvy, jako je modrá nebo zelená.

Máxima je často vidět v modelech od věhlasných návrhářů, jako je například nizozemská módní značka Jan Taminiau, kterou nosí při královských příležitostech. Stejnojmenný nizozemský návrhář je známý pro své kreativní a originální návrhy a Máxima je jednou z jeho nejvěrnějších zákaznic.

Když se jedná o královské aktivity, Máxima většinou volí formální a elegantní outfity, jako jsou dlouhé večerní šaty nebo kostýmy. Její šaty jsou obvykle zdobeny různými prvky, jako jsou krajkové aplikace, flitry nebo květinové motivy.

Foto: Profimedia.cz

Královna Máxima v Milánu

Kromě svého vkusu v oblékání je Máxima také velmi aktivní v oblasti charitativních projektů a věnuje se hlavně projektům podporujícím vzdělávání a podporu žen a dětí.

Má velký zájem o hospodářství a finanční vzdělávání a je také členkou Task Force for Women's Financial Inclusion, což je mezinárodní iniciativa zaměřená na podporu finanční vzdělanosti a inkluzívního bankovnictví pro ženy.

Máxima je také výbornou řečnicí a plynule hovoří pěti jazyky. Je to pro ni velkou výhodou, protože může být spojovacím článkem mezi Nizozemskem a zeměmi, které navštěvuje.

Je velmi oblíbená jak v Nizozemsku, tak i v zahraničí. Její přátelská povaha a schopnost se snadno spojit s lidmi ji činí jednou z nejpopulárnějších královen v Evropě. Její pozitivní přístup a nadšení pro život jsou nakažlivé a inspirující.

Barbie core nebo Y2K. Znáte módní trendy letošní sezony?

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám