Hlavní obsah

Nová kolekce Liběny Rochové je plná barev a optimismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek září se v Praze nesl ve znamení módy. Během tradiční podzimní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week představila svou kolekci i přední dáma tuzemské módní scény Liběna Rochová. Inspirací se stal obraz Petra Kvíčaly, který je výraznou osobností české abstraktní malby.

Foto: Artur Koff

Kolekce Liběny Rochové

Článek

V úterý 6. září proběhla přehlídka nové kolekce Liběny Rochové s názvem Inside 23, která se uskutečnila na terase J&T Banky.

Na první pohled bylo zřejmé, že se kolekce vymyká návrhářčině typické tvorbě. Rochová totiž v civilu obléká takřka výhradně černou barvu. O to nevšedněji působila přehlídka plná výrazných barev.

„Ráda nosím černou pro zklidnění, ale uvnitř hýřím barvami. Právě proto jsem pro novou kolekci zvolila název Inside 23,“ vysvětluje Liběna Rochová. „Přeji si, aby kolekce vyjadřovala radost, lehkost a velkorysost, aby byla nadčasová a optimistická,“ dodává.

Modely byly rozděleny do šesti sekcí. První část kolekce zahrnovala výrazné jednobarevné oděvní monolity, které vycházejí ze základních barev Kvíčalova obrazu. V pojetí vysoké krejčoviny se prezentovaly kostýmy z vlny ve výrazných barvách, jako je oranžová, lila či žlutá, které doplnily ručně šité rukavice z dílny Ludmily Osičkové.

Liběna Rochová

Liběna Rochová je přední česká návrhářka. Na české scéně, kterou velmi často zastupuje v zahraničí, působí řadu let. Kromě tvoření vlastních kolekcí se věnuje navrhování divadelních, filmových a scénických kostýmů. Zaměřuje se na volnou a individuální tvorbu, která je více otevřená výtvarné než ryze oděvní formě. V roce 1999 založila Studio LR pro konzultační činnost a ateliér na realizaci oděvů na zakázku. Od roku 2008 vede Ateliér designu oděvu a obuvi na UMPRUM v Praze. V roce 2022 vstoupila do síně slávy Czech Grand Design.

Druhá sekce přinesla 7 modelů z úpletu, které vznikly ve spolupráci se Schindlerovou pletárnou v Krásné Lípě a oděvním designérem a vítězem soutěže VAN GRAAF Junior Talent Marcelem Petránkem.

Třetí partii tvořila šestice letních šatů v rozvolněných střizích. Další část kolekce pak nabídla motivy obrazu natištěné na luxusní polyester. Navazovala dvojice modelů s obrazem natištěným na tyl speciální technikou, která vytváří dojem 3D.

Inspirujte se pestrobarevným streetstylem z Kodaně

Styl

V poslední šesté linii se tempo kolekce zklidnilo a vrátilo se k barevným monolitům.

„Nová kolekce pokrývá širokou škálu řemeslného přístupu. Najdete v ní vysokou krejčovinu, kterou reprezentují oversized kalhotové kostýmy, mušelínové dlouhé róby i dlouhé tylové šaty s efektem 3D, kde je velký podíl ruční práce. Nechybí zde však ani režim modelové konfekce, prezentované například v sekci bavlněných šatů ve variantě jednobarevné i s tiskem,“ uzavírá autorka.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Dámské oblečení

Může se vám hodit na Firmy.cz: On-line prodej dámského oblečení

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám