Hlavní obsah

Inspirujte se pestrobarevným streetstylem z Kodaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kodaňský týden módy si získává čím dál tím větší popularitu. Nabízí totiž nové progresivní návrháře, nositelné návrhy, ale i udržitelnou a cenově dostupnou módu. Za pozornost stojí také outfity jednotlivých návštěvnic této módní akce. Nakoukněte s námi do ulic jedné z největších severských metropolí.

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z Kodaně

Článek

Kodaňský týden módy je největším týdnem módy v severském regionu, který se koná dvakrát ročně v lednu/únoru a v srpnu. Kromě toho je vnímán jako jakási mekka udržitelnosti. Jeho výjimečnost spočívá v cílené podpoře odpovědné produkce oblečení severskými firmami.

Ty navíc, pokud se chtějí zúčastnit akce, musí splnit hned několik přísných pravidel. Prezentované firmy musí podle The 2023 Sustainability Requirements dodržet například to, že nelikvidují neprodané oblečení, mají dlouhodobý strategický plán, který zahrnuje udržitelné kroky a vyhýbají se nadbytku oblečení.

Rovněž nabízejí svým zákazníkům možnosti opravy oděvů, půjčování nebo leasingové služby.

Kodaňský týden módy, barevnější než kdy jindy

Styl

Cílem těchto pravidel je podpořit změnu v módním průmyslu směrem k zodpovědnosti vůči člověku i přírodě. I proto je týden módy v dánské Kodani vnímán jako ten nejprogresivněji se vyvíjející a je často předkládán za vzor známějším verzím konajícím se v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži.

Streetstyle ve znamení barev

Zatímco v minulých letech vládly v severském šatníku neutrální barevné tóny, poslední sezony ukazují, že trendy se ubírají opačným směrem.

V ulicích Kodaně totiž v rámci aktuálního srpnového týdne módy převažovaly zejména outfity v limetkově zelené, oranžové a růžové barvě. Všechny tyto barvy přitom patří mezi klíčové trendy letošního roku.

Nechyběly ani monochromatické outfity ve výrazných barvách či looky postavené na color-blockingu, tedy na barvách, které leží na opačné straně barevné škály. Střihům dominovala uvolněnost, oversized saka v kombinaci s minisukněmi či klasické šaty střižené do písmene A.

Prohlédněte si všechny zmíněné looky, které jsou směsicí vintage úlovkůseverských designérů, očima streetstyle fotografů v naší galerii.

Reklama

Související články

Barbie mánie aneb Růžová barva se vrací

Přehlídka značky Valentino, vysoké platformy a film Barbie. Co mají společného? Sytě růžovou barvu, ze které se pomalu stává nový žhavý trend.

Výběr článků

Načítám