Hlavní obsah

Návrhář Elie Saab vrací na molo ženskost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na módních dnech v Paříži nemohla chybět kolekce prêt-à-porter od libanonského návrháře Elieho Saaba pro podzim a zimu 2024/2025. Zamilujte si elegantní pojetí denních šatů, zimních kabátů, ale i dlouhých večerních rób, ze kterých přechází zrak.

Přehlídka značky Ellie Saab na týdnu módy v PařížiVideo: AP

 
Článek

Elie Saab, který je známý svými nádhernými večerními šaty a kreativním pojetím haute couture, si opět vybral Paříž jako scénu pro prezentaci své nejnovější tvorby. Hlavní město módy poskytuje ideální kulisu pro představení jeho mistrovství v řemesle a schopností spojit tradiční prvky s moderní elegancí.

Letošní kolekce pro nadcházející zimní období se nesla ve znamení tlumených tónů. Většina modelů byla černé barvy. Nechyběly ale také šaty v tmavě zelené a fialové barvě. Kolekci pak ozvláštňovaly dva monochromatické looky v bílé a pudrové růžové barvě.

Ze současných trendů nechyběl na přehlídce ani denim. K vidění byly nejen minišaty, ale také dva overaly s rozšířenými nohavicemi. Dalším výrazným trendem byly třásně či pštrosí pírka, které se objevily zejména na rukávech kabátů a sak.

10 důvodů, proč se těšit na jaro aneb Trendy pro nadcházející sezonu

Styl

Kolekce obsahovala také černobílé modely zdobené výšivkou, které působily nesmírně elegantně a nadčasově.

Foto: Vianney Le Caer, ČTK/AP

Alessandra Ambrosiová pro Elie Saab

Nelze opomenout také modely zdobené 3D květy z vrstvené látky, které jsou rovněž v kurzu a objevují se napříč kolekcemi různých návrhářů. Za tímto trendem stojí polská návrhářka Magda Butrymová, jejímž poznávacím znamením jsou právě růže, kterými jsou protkány její kolekce a zdobí nejen šaty, ale také například boty.

Hlavní hvězdou přehlídky byla brazilská topmodelka Alessandra Ambrosiová, která vynesla hned dva looky - černobílý kabát zdobený výšivkou a šaty pudrové barvy s flitry a kamínky.

Poslední část kolekce se nesla v duchu gala a nechyběly dlouhé společenské šaty, kterými je Saab vyhlášený a pravidelně je oblékají ty největší hvězdy na červený koberec.

Prohlédněte si kolekci v naší galerii a na videu.

Móda, která inspiruje? Ta od Diora

Styl

Reklama

Související témata:
Elie Saab

Výběr článků

Načítám