Hlavní obsah

Nadčasové kabelky nejen do kanceláře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabelek nemá žena nikdy dost. Přemýšlíte nad tím, že byste si pořídila nový kvalitní kousek? Objevte modely z aktuálních kolekcí českých i zahraničních značek a udělejte si radost atraktivní kabelkou podle nejnovějších trendů.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Louis Vuitton

Článek

Výběr vhodné kabelky do práce řeší ženy nejčastěji. Potřebují do ní ukrýt nejen mobil a peněženku, ale také dokumenty nebo notebook. Nemluvě o kosmetické taštičce, klíčích, menší svačince a desítkách dalších drobností.

Vhodné jsou prostorné členěné kabelky z pevného materiálu s delším uchem přes rameno.

Co se týče barvy, nadčasovým černým modelem rozhodně nešlápnete vedle. Pokud ale nosíte do práce světlejší a barevnější outfity, slaďte je s kabelkou v módních béžových nebo jemných pastelových odstínech.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Louis Vuitton

Době kabelek s monogramem či s obřím logem světových značek již dávno odzvonilo. Raději vsaďte na minimalistický model, který za sebe bude mluvit kvalitním zpracováním. Navíc věřte, že pokud sáhnete po značkové kabelce, trénované oko to pozná i bez monogramu.

Případně vsaďte na menší logo, které nijak nekřičí, ale naopak přirozeně splývá s kabelkou.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Kožená, Marks & Spencer, 2499 Kč. Kabelka z eko kůže, Wittchen, 2579 Kč. Malá kabelka, Deichmann, 599 Kč. Kabelka, Maybelka, 2990 Kč. Kabelka, Hugo Boss (prodává Fashion Arena Prague Outlet), 10 845 Kč.

Vybírat můžete mezi kabelkami typu „hobo“ nebo „shopper“, které jsou opravdu obrovské a vejdou se vám do nich veškeré již zmíněné nezbytnosti.

V případě, že si vystačíte s malou kabelkou, vsaďte na klasický model do ruky „top handle“ nebo „crossbody“ kabelku, kterou můžete nosit křížem a která se tak hodí například pro cestování ve veřejné dopravě, kdy potřebujete mít obě ruce volné.

Foto: archiv firmy

Velká kožená kabelka, Folbeur, 15 700 Kč

Na co si dát pozor při výběru?

Aby vám kabelka co nejdéle vydržela, je důležité, aby byla kvalitně zpracovaná. Zatímco v minulosti platilo, že nadčasové kabelky jsou pouze z kůže, dnes již výrobci přicházejí i s velmi kvalitní eko kůží, která je finančně dostupnější a rovněž odolná.

Jaké oblečení je na ženách a mužích nejméně oblíbené

Styl

Důležitým parametrem je také podšívka, ta totiž chrání vnitřní část kabelky, navíc často obsahuje různé kapsičky, díky kterým je kabelka přehlednější.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: H&M, 599 Kč. Deichmann, 499 Kč. Gino Rossi (prodává CCC), 3199 Kč. Gino Rossi (prodává CCC), 2599 Kč. Matt & Nat (prodává Urbanlux), 3890 Kč. H&M, 899 Kč

Důležité jsou také hrany kabelky, které by měly bát pevně sešité, a ne oblepené, typicky černým plastovým pojivem. To má totiž po čase tendenci praskat. Patrné je to nejčastěji na uchách kabelky.

Pozor si také dejte na kovové komponenty. Ty by měly být těžké a bytelné. Pokud se jedná pouze o nastříkaný plast, raději ruce pryč.

Foto: archiv firmy

Malá kožená kabelka, Folbeur, 6500 Kč

Módní inspirace pro čtyřicátnice: Herečka Jessica Bielová

Styl
Foto: archiv firmy

Kabelka v barvě roku Very Peri, Patrick Poppet, 4900 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kabelky do ruky, Crossbody kabelky, Kabelky přes rameno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám