Hlavní obsah

Jaké oblečení je na ženách a mužích nejméně oblíbené

Není tajemstvím, že muži milují na ženách pouzdrové šaty a ženy na mužích zase obleky. Jaké oblečení na sobě naopak nemohou vystát?

Foto: Profimedia.cz

Ponožky v sandálech bývají oblíbeným módním prohřeškem.

Článek

Letní móda je na rozdíl od té zimní značně uvolněnější a mnohdy i extravagantnější. Větší svoboda v oblékání ale také souvisí s častějšími módními prohřešky.

I letos lze například očekávat výskyt ponožek v sandálech, přestože by se jich 56 % žen i každý čtvrtý muž rádi zbavili, uvádí výzkum Fashion (Re)search společnosti Glami.

Konec skinny džín? Nastává denimová renesance

Styl

Zdaleka to ale není jen o nich. Ženám se na ostatních dámách nelíbí bílé ponožky k černým botám, za módní prohřešek považují i oblečení s leopardím potiskem a silonky v otevřených botách.

Ostatně tělové silonky jsou v současné době přípustné pouze pro členky monarchie a významné političky. Z hlediska módy jsou přípustné pouze černé silonky.

56 % Češek doufá, že z pánských outfitů zmizí ponožky v sandálech, 39 % se přimlouvá za zrušení slipových plavek.
53 % žen a 43 % mužů by potřebovalo lépe naplánovat dovolenkový šatník, většina totiž balí příliš mnoho věcí, které ani neunosí.
Komfort vítězí – 59 % českých žen bude na dovolené nosit ležérní oblečení, polovina dam do kufru nejčastěji přibalí dvoje plavky.

Zástupci obou pohlaví by byli nejraději, kdyby z pánských outfitů vymizely slipové plavky a vysoké ponožky k mokasínům. Hlavou nesouhlasně kroutí i nad nošením spodního prádla pod plavkami.

Foto: Profimedia.cz

Slipové plavky jsou možná praktické, ale ženy dávají přednost delším variantám.

Muži by zase ocenili, kdyby ženy upustily od leopardího potisku a ledvinek. Zároveň nejsou velkými příznivci oblékání tepláků jinde než doma.

Ponožky v sandálech nejsou jen dominantou Čechů

Další národy sdílejí podobné názory. Třeba Maďarky a Rumunky suverénně uvedly ve studii ponožky v sandálech na první příčku prohřešků v módě – v Rumunsku se dokonce nosí i do žabek, prohřeškem jsou údajně i sluneční brýle založené za límec trička.

V Bulharsku má více než třetina žen „pifku” na silonky v otevřených botách, Slovenky i Slováci na boty ve stylu Crocs obuté mimo zahradu.

Jaké jsou trendy ve slunečních brýlích

Styl

Řecké populaci pak nejvíce vadí vídat v neděli po restauracích lidi oblečené do tepláků a legín. Respondenti napříč zeměmi se pak shodují na tom, že by se lidé při oblékání šortek a tílek měli řídit teploměrem, nikoli kalendářním měsícem. Sporé odění při méně než 20 °C vadilo přibližně třetině dotázaných Řeků i Slováků.

Američané zase podle Huffington Post neradi vidí na ženách tzv. peplum topy, tedy ty, které mají od pasu dolů kanýr. Pánskému osazenstvu připomíná tento úbor těhotenskou módu.

Reklama

Související články

Stylové kousky nejen na dovolenou

Období letních dovolených je tu, a to je ten nejvyšší čas popřemýšlet nad tím, co všechno si s sebou zabalit. Udělejte si prázdninový seznam dopředu a vyhněte...

Co si obléknout na svatbu v roli hosta

Svatební sezona je v plném proudu. Pokud se i vám poštěstilo dostat pozvání od přátel či rodiny, nabízí se tradiční otázka, co na sebe. Tipy na inspiraci...

Výběr článků

Načítám