Hlavní obsah

Na přehlídce se protnula móda s bezpečností na silnicích

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá ukrajinská návrhářka Anna Gaiová se v rámci ukrajinského týdne módy rozhodla představit novou kolekci oblečení, které je pošito reflexními prvky. Je tak nejen módní, ale také splňuje pravidla bezpečnosti v silničním provozu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na přehlídce se protnula móda s bezpečností na silnicíchVideo: Reuters

 
Článek

Knoflíky, manžety či jiné ozdoby jsou za denního světla nápaditými detaily oblečení. V noci ale slouží jako reflexní prvky, které chrání nositele před střetem s dopravními prostředky.

„Límce a manžety jsou zdobeny reflexními prvky, zatímco knoflíky jsou plně potaženy reflexní látkou. Zároveň dodávají modelům na vícebarevném akcentu,“ říká návrhářka Anna Gaiová pro agenturu Reuters.

Kolekce Lines of Light zahrnuje celkem dvanáct modelů včetně dámských dlouhých večerních šatů, koktejlek a obleků. Převažuje přitom večerní oblečení, protože se nosí v horší viditelnosti.

Zchlaďte se módní inspirací ze severské Kodaně

Styl

„Mým cílem je prolomit stereotyp, že reflexní materiály se používají pouze pro sportovní a pracovní oděvy. Reflexní oblečení může být krásné i pro každodenní účely,“ dodává návrhářka.

Účelem kolekce je představit nový koncept bezpečné módy a zvýšit povědomí chodců o pravidlech silničního provozu. Podle statistik ukrajinské dopravní policie z roku 2019 se asi třetina dopravních nehod, při kterých byli zraněni lidé, týkala právě chodců. Země loni zaznamenala více než 160 000 dopravních nehod.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám