Hlavní obsah

Na královských dostizích nesmějí chybět okázalé i bizarní kloboukové variace

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královské dostihy v Ascotu (Berkshire, Anglie) nejsou jen místem setkání milovníků koní, jde zároveň o přehlídku módy a především klobouků. Nejedna slavná osobnost si tak nenechá ujít příležitost, jak se na této slavnosti předvést.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dostihy v Ascotu jsou přehlídkou bizarních, avšak elegantních kloboukůVideo: Reuters

 
Článek

Dostihová dráha v Ascotu byla založena v roce 1711 a během let se zdejší závodiště vypracovalo mezi vrcholná místa, kde se konají nejprestižnější dostihové souboje.

Foto: Profimedia.cz

Dostihová sezóna v Ascotu je příležitostí, jak předvést nejnovější kloboukové variace.

Slavnostního zahájení dostihové sezóny, které probíhá tento týden, se účastní i královská rodina, akce tak dostává o to noblesnější charakter. Návštěvníci tu musejí dodržovat povinný dress code, který je do určitých částí odlišný (pro ženy to znamená žádné šaty na ramínka nebo příliš odhalená hruď, pánové musí mít košili a kravatu – hlavní tribuna), dámy mají navíc skvělou možnost předvést nové trendy mezi klobouky (ty jsou povinností pro dámy v sekci Royal Enclosure).

Foto: Profimedia.cz

Kdo by si ale myslel, že se jedná o snobskou záležitost, na které není nic zajímavého k vidění, dost by se spletl. Nejen samotné oblečení, ale i doplňkové klobouky bývají mnohdy natolik odvážné, že na dodržování zavedených pravidel musí dbát na místě i „módní” dozorci.

Foto: Profimedia.cz

Ti při vstupu každého z návštěvníků zkontrolují, a pokud je něco v nepořádku, doporučí nápravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám