Hlavní obsah

Módní vychytávky na zahřátí

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můžete mít mnoho zimních doplňků, a přesto vás může trápit zima. Kombinací správných vrstev a vychytaných materiálů ale můžete tomuto nepohodlí předejít i v těch nejtužších mrazech.

Foto: Profimedia.cz

Když se přihlásí o slovo opravdová zima, je čas přemýšlet nad kvalitními materiály.

Článek

Pod kabát

Pokud máte oblíbený kabát, který vás ale před těmi největšími mrazy nemá šanci pořádně zahřát, pořiďte si pod něj jednu vychytávku - vestu. Je to ten nejdůmyslnější způsob vrstvení vůbec. Navíc má tu výhodu, že pod kabátem nebudou vidět nevzhledné boule od huňatého vlněného svetru nebo kardiganu.

Mnoho z vest je vyrobeno z kvalitních a péřových materiálů, a navíc jsou velmi tenké. Můžete je proto svléci společně s kabátem a díky skladnosti je i schovat do kabelky.

Foto: Archiv firmy

Růžová vesta, 679 Kč, šedá 849 Kč a modrá 849 Kč. Vše Bonprix.

Hřejivé silonky

Aktualizujte si i svou sbírku punčoch a silonek. V zimě musí být nohy v teple, proto klasické tenké silonky vyměňte za punčochy s vyšší tloušťkou vláken. Řiďte se podle označení, které najdete na všech baleních: DEN.

Ty nejtenčí jsou většinou označené nejnižším číslem (například 7), na zimu se ale hodí punčochy s hodnotou 100 až 200 DEN. Ty jsou téměř neprůhledné a jen málokdo je rozpozná od klasických kalhot.

Nezapomeňte ani na nohy. Do bot se dají koupit speciální termoregulační vložky do bot z přírodních materiálů, které zahřejí, ale zároveň sají pot. Některé mají kromě hřejivých i aromatické vlastnosti. Dobře poslouží i termo ponožky nebo modely se zesílenou špičkou a patou.

Foto: Archiv firem

Zleva: Silonky 180 DEN, Asos, 385 Kč. Šedé vlněné nadkolenky, Lindex, 299 Kč. Dámské funkční termoponožky s vlnou, Tchibo, 149 Kč. Silonky, 120 DEN, Lindex, 249 Kč.

Foto: Archiv firmy

Zleva: Stélka z ovčí vlny pro středně nízké teploty, 138 Kč. Aromatickýá stélka vhodná na zimní období, 63 Kč. Trvanlivá stélka vhodná na zimu, 73 Kč. K dostání na Botovo.

Dlouhé rukavice

Trpíte na studené ruce? Řešením jsou pletené nebo kvalitní kožené rukavice. Sázkou na jistotu jsou ale kousky s dlouhým „rukávem“. Pokud plánujete delší pobyt venku v mrazu, pak vám pečlivě navlečené rukavice, nejlépe na celém předloktí, prokážou velkou službu. Volit ale můžete i modely s tlustší vrstvou okolo zápěstí, kde může být prostor pro zdobení, kamínky nebo umělou kožešinu.

Foto: Archiv firem

Černé rukavice s prošívaným zápěstím, Asos, 1543 Kč. Šedé rukavice ze 100 % kašmíru, 1350 Kč. Rukavice s falešnou kožešinkou, F&F, 439 Kč.

Vrstvěte kvalitně a s dobrými materiály

Do kvalitní vrstvy se rozhodně vyplatí investovat. Zakupte si 100% bavlněná tílka a trika s dlouhým rukávem, vsaďte i na kašmírové svršky.

Foto: Archiv firem

Triko s dlouhým rukávem z biobavlny, H&M, 249 Kč. Spodní košilka 2 kusy v balení, Tchibo, 299 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Roláky aneb až po krk v teple

Roláky sluší ženám bez ohledu na věk, figuru i styl. Zalíbení v těchto praktických střizích našla ikona a sex symbol Marilyn Monroe. Ta roláky, které byly až...

Jak nosit šály a šátky

Šály a šátky mají nejenom tu funkci, že v chladném počasí zahřejí a ochrání krk a dekolt před prochladnutím. Mohou být také velmi stylovým, nadčasovým...

Při výběru kozaček se řiďte typem postavy

Vysoké boty nad nebo pod kolena jsou každoročním evergreenem. Na podzim a v zimě je obouvá největší procento žen. Dá se také říci, že tento typ bot je, co se...

Výběr článků

Načítám