Hlavní obsah

Modelka Karolina Kurková: Ve 24 letech jsem si prošla předčasnou menopauzou

Novinky, das

Jedna z nejkrásnějších žen světa - Karolina Kurková - učinila nedávno velmi závažné přiznání. Ve svých 24 letech u ní proběhla předčasná menopauza. Denně kvůli tomu prožívala panickou hrůzu, protože nevěděla, proč se tak její tělo chová, do té doby se totiž cítila naprosto zdravá. Přestože lékaři obvykle nenaleznou pravou příčinu, proč se tomu tak u některých žen děje, u Karoliny zde zajisté sehrála roli její velká pracovní zátěž.

Foto: Profimedia.cz

Karolina Kurková

Článek

Předčasná menopauza se objevuje zhruba u každé dvacáté ženy v populaci. I když se podaří lékařům tento stav zvrátit, hrozí ženám mnohem vyšší riziko srdečního selhání, infarktu nebo onemocnění kostí v pozdějším věku. Zároveň je ohrožuje i dřívější neplodnost.

Problémy u Karoliny Kurkové začaly před třemi roky, kdy vlivem špatné funkce štítné žlázy přibrala 16,5 kg a v důsledku toho se u ní objevila předčasná menopauza.

"Myslela jsem si, že se zblázním. Měla jsem každou minutu záchvaty paniky, jelikož jsem nevěděla, co se děje. Do té doby jsem byla zdravý člověk, snažila jsem se vždy dobře jíst a o své tělo pečovat," svěřila se pro New York Magazine.

V současné době se již Karolina cítí opět skvěle, což ale z velké části přičítá účinné léčbě štítné žlázy, ale i své roli matky. Koncem října 2009 se jí narodil syn Tobin Jack Drury, jehož tatínkem je Archie Drury.

Foto: Profimedia.cz

Karolina Kurková

Stále častěji také vyplouvají na povrch šílené praktiky odehrávající se denně na módních molech po celém světě. Příprava na přehlídku obvykle začíná brzo ráno, produkční jsou velmi nervózní a modelky nemají čas na jídlo, natož na odpočinek.

Během celého dne jsou v permanentním stresu a mnohdy konzumují maximálně čistou vodu. Není tedy divu, že se tento pravidelný nápor jednou odrazí i na zdraví mnohých krásek. I když o své zdraví v jiné dny skutečně pečují.

Reklama

Související témata:

Související články

Poruchy menstruace mohou značit neplodnost

Nepravidelná menstruace může znamenat pro dívky a ženy vážný problém, s nímž je třeba navštívit gynekologa, aby se vyloučily zdravotní komplikace. Mezi poruchy...

Výběr článků

Načítám