Hlavní obsah

Libanonská haute couture: Šperk ve světě módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libanon je zemí, která se může pyšnit dlouhou tradicí v oblasti módy a vyniká zejména v odvětví vysoké krejčoviny. Libanonská haute couture představuje směs elegance, řemeslného umění a kreativity. Prohlédněte si nejnovější kolekce od trojice nejlepších tamějších návrhářů, které byly představeny na počátku července v rámci Pařížského týdne módy.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Elie Saab, Georges Hobeika, Zuhair Murad

Článek

Elie Saab

Elie Saab je ikonou libanonské haute couture a jedním z nejuznávanějších světových návrhářů. Jeho nádherné a detailně zpracované modely si získaly srdce mnoha celebrit a supermodelek, ale i královských rodin. Saab se proslavil svými večerními šaty, které jsou ozdobou každého červeného koberce.

Jeho práce je známá pro dokonalé řemeslné zpracování a použití luxusních látek a detailů. Saabovy modely zdobí perly, korále a výšivky, které přidávají dojem královské elegance.

Letošní kolekce, kterou představil stejně jako jeho kolegové v rámci Pařížského týdne módy s podtitulem haute couture, byla odrazem jeho klasické tvorby. Nechyběly nákladně zdobené róby, jako dělané pro perské princezny, ale i jednodušší styl šatů vhodný na červený koberec i pro ženy, které dávají přednost minimalismu.

Libanonský návrhář představil svoji novou kolekci luxusních šatů v lese

Styl
Foto: Profimedia.cz

Elie Saab

Zuhair Murad

Dalším významným libanonským návrhářem haute couture je Zuhair Murad. Jeho designy jsou známé svou sofistikovaností a dokonalým střihem. Muradovy modely často zdobí květinové motivy, korále a křišťály, které dodávají jeho výtvorům dechberoucí lesk. Jeho šaty jsou vyhledávané po celém světě a nosí je mnoho slavných osobností.

Haute couture kolekce od libanonského návrháře Zuhaira Murada

Styl

Aktuální haute couture kolekce Zuhaira Murada překvapila zejména volbou barev. Na rozdíl od minulých let, kdy kolekcím vévodily výraznější, ač tlumené barvy, letos návrhář sáhl po temnější paletě, které vévodila černá a karmínově červená. Ideální paleta pro ženy vamp, které chtějí podtrhnout svůj sex-appeal.

Foto: Profimedia.cz

Zuhair Murad

Georges Hobeika

Georges Hobeika je talentovaným libanonským návrhářem, jehož práce v oblasti haute couture zaujala módní svět. Jeho designy se vyznačují precizním řemeslným zpracováním a bohatými detaily. Hobeika často vytváří šaty s romantickými siluetami a složitými výšivkami. Jeho modely jsou ženské, elegantní a vždy v souladu s nejnovějšími módními trendy.

Aktuální kolekce hýří letními barvami. Odstíny připomínají hladinu moře, ale také západ slunce. Nechybí bohaté zdobení korálky, křišťály, ale i pštrosími pírky. Šaty mají často různě tvarovaný živůtek od asymetrického řešení přes korzetové až ke složitému propletenému sexy stylu.

Foto: Profimedia.cz

Georges Hobeika

Mistr přehlídek Jacquemus představil novou kolekci ve Versailles

Styl

Princezna Kate a její odvážný outfit na tradičních královských dostizích

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám