Hlavní obsah

Móda z Oscarů: Bez roušek i výstředností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci z neděle 25. na pondělí 26. dubna proběhl v americkém Los Angeles 93. ročník vyhlášení filmových cen Oscarů. Slavnostní ceremoniál proběhl s dvouměsíčním zpožděním. Na rozdíl od ostatních společenských akcí se ale konal offline a bez roušek. Navzdory přísným opatřením se tak organizátorům podařilo rozdat nejen zlaté sošky, ale také úsměvy na tvářích.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Amanda Seyfriedová

Článek

Záchvěv optimismu i návratu do starých kolejí. Tak mnoho lidí vnímalo aktuální předávání prestižních filmových cen – Oscarů. Ceremonii sice předcházelo nákladné testování a přísná hygienická pravidla, nicméně i díky tomu se podařilo uspořádat akci, která na první pohled připomínala dobu před koronavirovou pandemií.

Kdo se objevil na slavnostním ceremoniálu?

Česká stopa

Asi největším překvapením pro české diváky byla přítomnost modelky Pavlíny Pořízkové, která se na červeném koberci objevila po boku svého nového partnera, dramatika Aarona Sorkina. Na sobě měla elegantní saténovou róbu ve zlaté barvě s řasením, která se od kolen rozšiřovala.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Pavlína Pořízková s Aaronem Sorkinem

Modelka se otevřeně staví proti nejrůznějším plastickým operacím a omlazujícím zásahům. To dosvědčuje i fakt, že na akci zvolila pokládané vlny s prosvítajícími šedinami.

Nejhlubší výstřihy večera

K velkým večerním róbám již tradičně patří hluboké výstřihy. Své přednosti letos vystavila například herečka Halle Berryová, která se rovněž pochlubila novým účesem. Krátké, ostře střižené mikádo s ofinou si ale příliš nerozumělo s romantickými růžovými šaty s mašlí od značky LaQuan Smith.

Jaké trendy vládnou letošním svatebním šatům

Styl

Herečka Regina Kingová vsadila na horký trend sezony – výrazná ramena. Šaty značky Louis Vuitton v pomněnkově modré barvě byly úchvatné zejména svým zpracováním a herečce slušely. Stejnou značku zvolila i bulharská herečka Maria Bakalova. Šaty ale svou barvou i střihem připomínaly spíše ty svatební.

Foto: Profimedia.cz

Zleva Halle Berryová, Regina Kingová, Maria Bakalova

Sexy průstřihy

Jedním z opakujících se prvků večera byly róby s odvážnými průstřihy na břiše. Nejkrásnější róbu celé ceremonie předvedla jednoznačně herečka Carey Mulliganová. Pro svůj velký večer, kdy byla nominovaná v kategorii nejlepší herečky, si oblékla krátký zlatý živůtek a velkoryse pojatou sukni z dílny Valentino Haute Couture. Celý komplet dotvořil jednoduchý styling v podobě svázaných vlasů a jemných šperků.

Krásnou róbu oblékla i anglická herečka Vanessa Kirbyová. Šaty bez rukávů značky Gucci v jemně pastelové barvě vynikaly svým minimalistickým střihem, ale i efektní vlečkou.

Foto: Profimedia.cz

Zleva Vanessa Kirbyová, Carey Mulliganová, Zendaya

Stylista Law Roach, který pravidelně spolupracuje s herečkou a zpěvačkou Zendayou, se tentokrát rozhodl pro neonově žlutou róbu značky Valentino. Inspirací mu byl údajně nadčasový styling zpěvačky Cher.

Neurazí, nenadchne...

Na akci se objevila také oblíbená herečka Reese Witherspoonová, která vsadila na klasickou plisovanou róbu značky Dior s asymetricky řešeným živůtkem. Sázka na jistotu se vyplatila, nicméně herečka byla v obdobných šatech viděna již několikrát.

Pro fanoušky herečky Margot Robbieové byly její letošní šaty zklamání. Jindy dokonale okouzlující herečka tentokrát vsadila na tak trochu nudné šaty značky Chanel. Herečce nepřidal ani celkový styling vlasů. Ve ztmavené blond působila nevýrazně a ledabylý culík evokoval domácí účes.

Foto: Profimedia.cz

Zleva Reese Witherspoonová, Margot Robbieová, Laura Dernová

Herečka Laura Dernová vsadila na svoji oblíbenou kombinaci výrazné sukně a jednoduchého vršku od návrháře Oscara de la Renty.

Celkový look by herečce slušel ještě o poznání více, kdyby sukně byla pasová a nekončila na úrovni boků.

Reklama

Související články

Udělejte si radost jarní romantickou halenkou

Udělala jste si o Velikonocích konečně pořádek v šatníku a zarazilo vás, jak málo máte jarního a letního oblečení? Nepodceňujte přípravu na novou sezonu...

Výběr článků

Načítám