Hlavní obsah

Mladá umělkyně vytváří unikátní malby na své vlastní kůži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arabská malířka Randa Haddadinová z Dubaje se rozhodla pro svébytný druh umění. Bývalá architektka si totiž jako své plátno zvolila vlastní stehna. Na nich tvoří unikátní malby - nejčastěji známé budovy a portréty. Její tvorba slouží jako předloha známým tatérům i ilustrátorům.

Foto: Profimedia.cz

Výtvory Randy Haddadinové

Článek

Čtyřiatřicetiletá Randa Haddadinová tíhla k umění již od svého mladí. Bohužel v jejím okolí nebyla žádná umělecká škola, a proto se rozhodla studovat architekturu. Po deseti letech práce v oboru se rozhodla otočit svůj život o 180 % a vrátila se ke kreslení.

Jako podklad si přitom vybrala něco, co má u sebe vždy k dispozici - svá stehna nebo jiné části těla. Poprvé sdílela své výtvory v roce 2006 a reakce byly kladné. To ji přimělo ve své tvorbě pokračovat, a to i přes to, že jedinou stálou památkou na její díla jsou fotografie.

Netoxické barvy, které používá ke kreslení na kůži, jdou totiž smýt pouhou vodou. Stačí jedna sprcha a všechno je pryč.

To je ale právě to, co Randa chce. Sama na svých stránkách uvádí, že ji nejvíce naplňuje proces malování, během kterého si nejlépe vyčistí hlavu. Pomíjivost jejích výtvorů jí přitom připadá osvobozující. Své výtvory proto se světem sdílí pouze prostřednictvím sociálních sítí.

Její fotografie brzy přilákaly velké množství fanoušků. Jen na Instagramu ji sleduje téměř 200 tisíc lidí a čísla rostou každým dnem. Kromě toho se její výtvory staly předlohou mnohým tatérům.

Její talent zaujal i mnoho mezinárodních značek, se kterými začala spolupracovat, zejména na módních kresbách a malbách. Řadí se mezi ně Vacheron Constantin, Dior, Yves Saint Laurent, Armani, Valentino či Roberto Cavalli.

Foto: Profimedia.cz

Malby v jejím podání jsou dočasná záležitost.

Reklama

Související články

Latté art, umění kreslení do kávy

Jak je známo, jíme nejen ústy, ale i očima. Právě na tom staví disciplína latté art. Její představitelé dokážou proměnit kávu v malé umělecké dílo. Na její...

Výběr článků

Načítám