Hlavní obsah

Metoda, která usnadní balení do příručního kufru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestování s omezeným prostorem příručního zavazadla může být skvělým způsobem, jak minimalizovat stres ze ztráty odbaveného kufru a užít si svou cestu naplno. Jak se ale sbalit do limitovaného prostoru příručáku tak, aby vám na dovolené nic nechybělo?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dovolená je skvělý způsob, jak si odpočinout od stresu každodenního života. Předchází jí ale balení, na které se většina z nás netěší. Dokonce i ostřílení cestovatelé mají někdy problém sbalit se do malého kufru tak, aby byli připraveni na všechny varianty, nic jim nechybělo a ideálně jim to i slušelo.

S těmito problémy má pomoct „metoda 333“. Tento balicí systém přilákal fanoušky napříč sférou TikTok díky svému efektivnímu a jednoduchému přístupu.

Co je metoda „333 balení“?

Koncept je poměrně jednoduchý: vyberte si tři topy, tři spodky a tři páry bot, abyste vytvořili různé kombinace oblečení. Výsledkem je více než tucet outfitů, které se snadno vejdou do vašeho příručního zavazadla.

Annette Nesvadbová: Miluju cestování a stanování, ale zároveň se snažím v přírodě co nejméně rušit

Styl

„Pravidlo 333 pomáhá řešit strach z toho, že se nevejdete do kufru, a zajišťuje, že budete mít na výběr. Zároveň ale budete mít v kufru i dost místa na případné suvenýry,“ řekla HuffPost Katy Nastrová, mluvčí letové služby Going.

Když se podíváte na TikTok, najdete nekonečně mnoho videí cestovatelů, kteří předvádějí různé prázdninové outfity, které zvládnou poskládat se svými devíti kousky.

Zdrojem tohoto trendu je influencerka Rachel Spencerová, která v říjnu zveřejnila video rozebírající tuto metodu jako návod k vytvoření jednoduchého kapslového šatníku na podzim.

„Podobný koncept vytvořila autorka knih Courtney Carverová jako módní výzvu ke zjednodušení našich životů v roce 2010,“ vysvětlila Nastrová.

„Původní výzvou bylo opřít se o kapslový šatník a vytvořit 33 outfitů, které se nosí po dobu tří měsíců. Znovuzrození této výzvy posouvá minimalistický přístup k oblékání ještě dále a uplatňuje jej nejen na cestování, ale také na sezonní šatník.“

Pohodlný základ

Pokud si myslíte, že se nezvládnete vejít do modelu 333, berte jej alespoň jako výchozí bod pro balení, na kterém můžete stavět.

„Některé cesty mohou vyžadovat více formálního oblečení, v takovém případě možná budete muset porušit pravidla,“ poznamenala Nastrová.

@gemtalbot

Using the 3-3-3 method to create multiple outfits with 3 tops, 3 bottoms and 3 pairs of shoes. This is proof that a capsule wardrobe really does work and is worth investing in. Try the 3-3-3 challenge yourself and let me know how many outfits you can create. #333method #333challenge #capsulewardrobe #stylingtips

♬ original sound - Gemma Talbot

Jak na to?

Módní influencerka Krista Lavrusiková na svých účtech na sociálních sítích často přidává nápady, jak s metodou 333 pracovat. Pro HuffPost řekla, že svůj proces obvykle začíná výběrem tří párů kalhot v různých barvách.

„Miluji také rolák s dlouhým rukávem a svetr s výstřihem,“ doplnila.

Abyste maximalizovali svůj outfitový potenciál, je užitečné vybrat si tři topy, z nichž každý nabízí něco jiného a lze je i vrstvit. Zkuste například jeden top jako základní vrstvu (tílko nebo tričko), dále svetr a jednu košili.

Módní expertka poznamenala, že můžete přidat pár náhodných kousků – například šaty pro zvláštní příležitost nebo další top – pokud toužíte po něčem extra, ale zdůraznila, že méně je více.

„Moje rada zní: investujte do základů,“ dodala Lavrusiková.

@david.james.elliott

I’ve seen a lot of women try this 333 challenge, so thought I’d give it a shot too! I think i say the word outfit 20 times in this video so please forgive me in advance 😂 #mensfashion #mensstyle #333challenge #capsulewardrobe #mensstyleguide #menscapsulewardrobe

♬ original sound - David Elliott

Nastrová věří, že nejtěžší částí metody 333 je překonat myšlení „co když to budu potřebovat“.

„Poté co jsem se přemluvila a držela se základů, bylo sestavování oblečení docela bezproblémové,“ prozradila závěrem. „Opravdu mě šokovalo, kolik outfitů je možné z devíti kousků poskládat. Navíc když přidáte stylové doplňky v podobě šátku či bižuterie, můžete svůj look pozvednout na novou úroveň!“

Proč potřebujeme dovolenou

Cestování

Cestovatele, modela a zpěváka Martina Careva živí internet, a dobře

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám