Hlavní obsah

Metalické trendy v podání módních ikon

Novinky, ema

Cena Council of Fashion Designers of America (CFDA) určuje módní ikonu roku. V minulosti ji získaly například extravagantní zpěvačka Lady Gaga, Nicol Kidmanová či Kate Moss. Letos si módní návrháři vybrali barbadoskou zpěvačku Rihannu. A ta se na červeném koberci předvedla jako opravdová hvězda. A nebyla sama.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbellová a Rihanna

Článek

Že jsou metalické odstíny hitem letošního roku, dokázaly i ostatní celebrity, které se dostavily na slavnostní ceremoniál. „Jsme hrdí na to, že jsme mohli tuto cenu předat právě Rihanně. Má velký vliv na módní průmysl a tím se stává i jedním z nejvzrušujících módních ambasadorů vůbec,” řekl generální ředitel CFDA Steven Kolb.

Hlavní hvězda večera, zpěvačka Rihanna, nejenže si odnesla velmi lichotivou a důležitou módní cenu, ale svými šaty i zastínila všechny ostatní osobnosti, které se akce zúčastnily.

Na červený koberec přišla oblečená jako chytrá horákyně, tedy oblečená neoblečená. Pod šaty, které byly pro zpěvačku navrženy na míru designérem Adamem Selmanem a byly pokryty 216 000 třpytivými krystaly Swarovski, si totiž kromě titěrných kalhotek nevzala vůbec nic a ostatní tak mohli obdivovat její obnažený hrudník. Ale nebyla sama, kdo zvolil třpytivé, nepřehlédnutelné šaty.

Foto: Profimedia.cz

Rihanna

Foto: Profimedia.cz

Rihanna

Sestra slavné zpěvačky Beyoncé, Solange Knowlesová, oblékla taktéž zlatý model. Metalická róba pochází z dílny Calvina Kleina, a Solange ji doplnila typickým afrem a světle růžovou rtěnkou.

Foto: Profimedia.cz

Solange Knowlesová

Něžná Blake Livelyová dráždila krátkými minišaty značky Michael Kors. Celý svůj outfit á la 60. léta doplnila spoustou zlatých doplňků, vlasy zůstaly jemně navlněné, zkrocené pouze zlatou stuhou.

Foto: Profimedia.cz

Blake Livelyová

I hysterická topmodelka Naomi Campbellová propadla vášni metalických tónů. Nezvolila zlatou, ale ocelově stříbrnou, kterou ozvláštnila dlouhou, precizně navlněnou hřívou.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbellová

Zlatá a stříbrná jako barva jara i léta

Letos se zlaté i stříbrné tóny prohnaly na módních molech doslova jako tornádo. Ve svých kolekcích je oslavovala například značka Lanvin a další jako Antonio Berardi a Balmain si zamilovaly třpytivě stříbrnou, zatímco Dolce & Gabbana dopřáli svým kolekcím zlatý nádech.

Módní novinář Simon Glazin dodává: „Každoročně přichází nové trendy, některé ale neodchází. Metalické odlesky jsou stálicí, a to především v jarních a letních měsících.”

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vybrat plavky na léto

A je to tady. Teplé, kolikrát až horké počasí se dostavilo už i k nám. Pokud se chystáte na dovolenou nebo chcete příjemné horké víkendy strávit v nových...

Výběr článků

Načítám