Hlavní obsah

Haute couture kolekce od libanonského návrháře Zuhaira Murada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zuhair Murad patří mezi nejznámější libanonské návrháře. Jeho šaty si oblékají na slavnostní události celebrity po celém světě. Jaké byly Muradovy začátky a jak vypadá jeho haute couture aktuální kolekce pro období jaro/léto 2021?

Foto: Profimedia.cz

Kolekce Zuhaira Murada

Článek

Zuhair Murad se narodil v roce 1971 v libanonské vesnici Ras Baalbek. Po střední škole se vydal do Paříže, aby získal vysokoškolský diplom v oblasti módy. Jeho prvotřídní módní kousky z nákladných materiálů si okamžitě našly své příznivce. Již v roce 1997 si proto mohl otevřít svůj první ateliér v Bejrútu.

O čtyři roky později představil svoji kolekci v rámci prestižního pařížského týdne módy s podtitulem Haute couture. V roce 2012 se stal oficiálně součástí francouzské Federation de la Haute Couture et de la Mode a objevil se vedle francouzských módních domů v hledáčku světových celebrit. Jeho šaty s radostí oblékají například zpěvačky Adele, Taylor Swiftová, Jennifer Lopezová, Katy Perry, Fergie či Miley Cyrusová.

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Styl

Kromě večerních šatů patří do jeho portfolia také svatební šaty. Ve svůj svatební den si je například oblékla i brazilská herečka Sofia Vergara.

Nejnovější kolekce Zuhaira Murada je přesně taková, na jakou jsou jeho zákazníci zvyklí. Plná zdobných rób z prémiových materiálů. Kromě drobných flitrů a krystalů šaty a overaly zdobí například i barvená pštrosí pírka.

Vedle klasických velkých večerních šatů návrhář do své kolekce zahrnul i nápadnější kousky v podobně overalů kopírujících siluetu těla či třpytivá body doplněná tylovým kabátkem.

Z barev převažují jemné pastelové odstíny. Kromě odstínů béžové také jemně fialová, modrá a šalvějová. Na modely Zuhaira Murada se můžete podívat v galerii.

Reklama

Související články

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Svatební šaty od Elieho Saaba jsou snem, který se splní jen malému procentu žen. Tento libanonský návrhář, proslulý svými opulentními a zdobnými modely, je...

Výběr článků

Načítám