Hlavní obsah

Letní módní trapasy aneb V čem rozhodně na ulici nevylézt

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S letním počasím se na ulicích začaly objevovat různé modely. Někdo má vytříbený vkus, jiný fantazii meze neklade, další se inspiruje v módních časopisech. A je to hezké pokoukání. Ponožky v sandálech, síťovaná tílka, nebo ultrakrátké sukně a šatičky však mezi výše zmiňované nepatří. To je zkrátka oblečení, které se dá označit za módní faux pas.

Letní módní trapasyVideo: Novinky

 
Článek

Když procházíme letními ulicemi, naše oči nejednou spočinou na dolních končetinách, které by měly být kvůli své tloušťce a mnohdy i celulitidě schovány pod dlouhou sukní, nebo v letních kalhotách, ale místo toho jsou vystavovány na odiv ve více než krátkých mini. Jako pěst na oči pak určitě zapůsobí osobitý zvyk, kteří ve světě propagují především čeští pánové, a tím jsou ponožky v sandálech. Nejlépe pak pořádně vytažené do půli lýtek.

Foto: Profimedia.cz

Když jsem se ptala svých kolegů a kolegyň, jaké společenské letní provinění je napadne, muži okamžitě upozornili na ultrakrátké sukýnky u žen, které si to nemohou dovolit, nebo barevné podprsenky pod bílými tričky či halenkami. Ženám pak nejvíce vadí síťovaná, nebo bavlněná a vytahaná tílka na mužích a již zmiňované ponožky v sandálech.

Foto: Profimedia.cz

Čeho všeho bychom se tedy měli vyvarovat, nám poradila módní návrhářka a stylistka Helena Kohoutová z obchodu Magic Helena. "Je toho tolik," povzdechla si. Varovala před chloupky v podpaží a na nohách. Depilace v teplých dnech je totiž nutností. Nic snad na ženách nepůsobí hůř, než tmavé trsy vykukující z podpaží, lemující šatičky s ramínky. Nebo nohy s porostem vykukující z letní sukýnky. Out je i porost vykukující z bikin na plážích.

Foto: Profimedia.cz

Dalším nebezpečím jsou podle paní Heleny odhalené faldíky. Návrhářka varuje před oblečením, které bývá o jednu velikost či více menší. "Spousta žen si myslí, že je to zeštíhlí, ale to je nesmysl," říká. Naopak doporučuje o trochu větší oblečení, než obtahující. Vhodné jsou třeba tuniky, které jsou moderní, slušivé a zakryjí nedostatky nebo přebytky.

Foto: Profimedia.cz

Pozor by si měly dávat také ženy, které rády nosí krátké sukně a přitom nemají štíhlá a hezká kolena. Když je silnější lýtko a masitější koleno, dá se volit délka pod kolena. Když je však k takovým nohám zvolena krátká sukně, působí to podle návrhářky až odpudivě.

Foto: Profimedia.cz

Dalším faux pas, kterého se ženy v letních měsících dopouštějí, je silné líčení. To by mělo být rozhodně přizpůsobeno letnímu období a mělo by být tedy lehké a vzdušné.

Foto: Profimedia.cz

Muži i ženy by také měli oblečení přizpůsobovat svému věku. A rozhodně to neznamená, že v pokročilejším věku už je nutné nosit oděvy bez barvy a nápadu. Naopak, v obchodech už je nabídka široká a je jen na nás, co si z ní vybereme.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexy a odvážné róby zaplavily Cannes

Nesmírně elegantní, ale i odvážné modely jsou k vidění na nejprestižnější filmové přehlídce na světě, která se koná každoročně ve francouzském Cannes.

Sluneční brýle: Čím větší, tím lepší

Sluneční brýle patří mezi módní doplňky, bez kterých se skutečně neobejdete. Chránit oči před slunečními paprsky je dnes prostě nutností. Jaké brýle tedy...

Výběr článků

Načítám