Hlavní obsah

Léčebna pro drogově závislé celebrity? Samý luxus a služebnictvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovo luxus si s léčebnou drogově závislých či alkoholiků obvykle nespojujeme, přesto existují zařízení, která vypadají spíše jako prvotřídní pětihvězdičkový hotel a jsou určena movitější klientele. Jedna taková instituce se nachází poblíž Curychu, píše švýcarský deník Tages Anzeiger.

Foto: Küsnacht Practice

Küsnacht Practice - apartmány

Článek

Švýcarská léčebna Küsnacht Practice je místem, které se rozhodlo lákat prominentní pacienty. Měsíc léčby zde stojí kolem 100 000 švýcarských franků (asi dva milióny korun), za to ale nabízí vkusné prostředí, prostorné pokoje zařízené designovým nábytkem, velkorysé výhledy do krajiny nebo třeba možnost získat osobního komorníka. Samozřejmostí je naprostá diskrétnost, která vylučuje kupříkladu skupinovou terapii.

Foto: Küsnacht Practice

Küsnacht Practice

Na předních stránkách místních novin se léčebna Küsnacht ocitla loni, když novináři spekulovali, zda se v ní ze závislosti na drogách a alkoholu léčí slavný britský módní návrhář John Galliano. Noviny 20 Minuten tehdy napsaly, že za služby zahrnující soukromé letadlo, helikoptéru, kuchaře, řidiče a ochranku zaplatil přes milión franků (20 miliónů korun).

Zda jsou tyto zvěsti pravdivé nebo ne, nechávají zástupci kliniky samozřejmě bez odpovědi. "O našich zákaznících nemluvíme," říká rezolutně obchodní ředitel Jan A. Gerber. Prozradí pouze, že pacienti přijíždějí ze všech koutů světa - a jsou to lidé, kterým ve spoustě jiných luxusních léčeben nebyli schopni pomoci. V Küsnachtu jsou prý schopni je vyléčit, a navíc umějí vyjít vstříc jejich všemožným přáním. "Umíme zorganizovat prakticky cokoli," chlubí se Gerber.

Foto: Küsnacht Practice

Küsnacht Practice

Klienti z vlivných společenských kruhů

"Mnoho našich pacientů pochází z vlivných společenských kruhů. Jsou to herci, politici nebo podnikatelé," popisuje ředitel. Právě oni prý zažívají v životě hodně stresu, a tak léčba závislosti stojí z velké části na změně životního rytmu. Každý den má přesný řád.

Terapeut, stejně jako hospodyně a komorník, žijí s pacientem ve společném rozlehlém bytě, takže jsou neustále k dispozici. Součástí léčby je cvičení, jóga nebo třeba akupunktura, navíc pacienti procházejí zevrubnými lékařskými testy a odborníci se jim starají i o výživu. Podrobnosti léčby však Gerber tají - jde podle něj o cenné know-how.

Foto: Küsnacht Practice

Küsnacht

Garantem léčby je Kanaďan Lowell Monkhouse, muž, který se do Švýcarska přistěhoval před 13 lety a původně pracoval jako vysoce postavený manažer. O léčbu závislostí se zajímal jako amatér a teprve postupem času ze záliby vybudoval byznys. A je zřejmě úspěšný - díky šeptandě se okruh klientů stále rozšiřuje, a firma založená v roce 2007 expanduje. Nyní klinika dokonce hledá další prostory, aby mohla uspokojit poptávku, tvrdí hrdě Gerber.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám