Hlavní obsah

Drsné klipy režiséra Černé labutě varují teenagery před pervitinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér úspěšných filmů Rekviem za sen či Černá labuť Darren Aronofsky se připojil k některým svým kolegům z oboru a natočil nové klipy pro program The Meth Project. Drsné záběry mají odradit americké teenagery od užívání syntetické drogy metamfetamin (pervitin).

Článek

"Kdybych se zeptala: Když zkusím perník, stanu se drogově závislou? Fakt můžeš ztratit úplně všechno, když jsi na perníku? Kdybych se zeptala, jestli perník může být to jediný, na čem mi záleží, tak bych se ani neptala," říká protagonistka jednoho ze snímků.

Aronofsky, jenž se nyní chystá natočit videoklip k písni Metalliky s Lou Reedem, začíná každý z pěti snímků detailním záběrem dětského obličeje. Poklidnou atmosféru záhy vystřídají drsné výjevy vyobrazující hrůzy, které na uživatele drogy čekají: kožní potíže, sebevražedné sklony, konflikty s okolím a jiné.

MethProject založil v roce 2005 podnikatel Thomas M. Siebel a jeho cílem je varovat před „šířící se epidemií“ užívání metamfetaminu ve Spojených státech. Webové stránky projektu popisují, co droga je a jaké může mít dopady na zdraví a život člověka. Přináší i zpovědi dříve drogově závislých nebo zpravodajské články o nich.

Pro projekt už dříve natočili varovné klipy režiséři Alejandro González Iñárritu či Wally Pfister.

Reklama

Výběr článků

Načítám