Hlavní obsah

Kvalitní podprsenka dokáže zázraky

Právo, Novinky, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci dobrých podprsenek patrně nikdy nepřijdou o svůj kšeft, protože nemálo právě na nich záleží, jak ženy vypadají nejen svlečené, ale hlavně oblečené. Spolu s dobrým pocitem se jim zvedne i nálada, jsou milé, přívětivé a tím pádem také úspěšnější. Takřka stoletý vynález proto zdaleka neumírá na úbytě, naopak, stále se vylepšuje.

Článek

Dobře vybavený a průběžně obnovovaný prádelník je pro každou ženu poklad. Jakmile se zanedbá, bývá po čase zle.

Kvalitní a dokonale padnoucí podprsenku nelze totiž pořídit za babku. Důvod?
* Podprsenka má až třicet dílů a doplňkových součástí. Čím je členitější, tím lépe ji lze propracovat a vytvarovat do větších velikostí.
* Na jeden model se spotřebuje asi 100 metrů nití a 1,5 metru krajky nebo jemného úpletu o šíři 16 cm.
* Při kompletaci jednotlivých dílů se používá až deset různých typů strojů.
* Zapotřebí je nejvyšší kvalita materiálů, například Lycra a Tactel, které zaručují komfort při nošení a stálost tvaru i po dlouhodobějším používání.
* Od návrhu nového modelu ke konečnému výrobku vede dlouhá cesta plná složitých zkoušek a testů. Podprsenka prostě musí dokonale sedět, to je první kritérium její úspěšnosti.

Problémy s velikostí

Na trhu je mnoho značek a přestože mají často shodné číslování a označování velikostí, často každá podprsenka sedí jinak. Záleží samozřejmě nejen na tvaru vašich prsou, ale též na použitých materiálech na konkrétní podprsence. Proto je velmi důležité nakupovat v takových obchodech, kde vám budou schopni a ochotni poradit. Vyzkoušení výrobku by mělo být samozřejmostí.  

Jak nesáhnout vedle

Snaha utratit za podprsenku co nejméně peněz mnohdy vede na tržiště, kde se dá pořídit docela hezká za málo peněz. Jenže pozor, čínští výrobci často používají materiály z plastových odpadů (!), což kůži rozhodně nesvědčí. Nebezpečí může číhat i ve zdravotně závadných barvách.

Falšování značek není žádnou vzácností a zklamání v tom případě přinese zejména méně kvalitní materiál. Prádlo, které nosíme přímo na holém těle, se proto vyplatí kupovat v osvědčených obchodech. Zkoušení podprsenek rozhodně není žádná zvláštní slast, nicméně nikdy je nelze vynechat. Postava se mění a i nepatrný odklon od vyzkoušené velikosti se může projevit ve sníženém pohodlí.

Reklama

Související témata:

Související články

Luxusní prádlo dokáže s tělem zázraky

O ženě, o její náladě, o barvě pleti i stylu je prý moderní luxusní prádlo. Rafinovaně střižené a dokonale vytvarované je mnohdy víc než oděv, pod kterým...

Výběr článků

Načítám