Hlavní obsah

Kompozitní augmentace je přelomovou metodou v plastické chirurgii

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ňadra patří mezi nejsmyslnější místa na ženském těle. A ne náhodou jsou tímto symbolem ženskosti a sexuality muži doslova fascinováni. Bohužel i z tohoto důvodu řada žen trpí méněcenností, na niž se nabaluje celá řada dalších problémů v partnerství, sexualitě, ale i při běžných úkonech v životě. Novinka, která jim nyní může pomoci, je metoda tzv. kompozitní augmentace.

Foto: Profimedia.cz

Ženy touží po větších, ale přirozeně působících ňadrech.

Článek

Donedávna byly jediným řešením zvětšení ňader silikonové výplně, které ale působily příliš uměle a ženy se stávaly opět terčem posměchu. Proto lékaři hledali nové možnosti, jak ženám vyhovět s velikostí a zároveň s touhou po přirozenosti.

Jednou z možností bylo silikonové výplně nahradit vlastním tukem, jelikož právě tuk představuje výplňový materiál s ideálními vlastnostmi – přirozeně se integruje do tkání, je tělu vlastní, a tedy kompletně biokompatibilní.

„Bohužel zvětšení prsů přenosem vlastní tukové tkáně je objemově velmi omezené. Je to dáno technickými limitacemi této metody. Ženy jsou tak občas zklamány, že u nich došlo k mizivému zvětšení prsů a nenaplnily se tak zcela jejich představy,” vysvětluje MUDr. Ondřej Měšťák z kliniky plastické chirurgie Esthé.

Proto se mnoho žen opět vracelo k silikonovým výplním, jejichž kvalita je dnes sice již na opravdu vysoké úrovni, ne vždy ale působí zcela přirozeně. Zvlášť když ženy mají přehnané požadavky a radikálně si nechají zvětšit poprsí z košíčků A na košíčky D.

Kombinace metod

Naprostou novinkou nyní ale je metoda tzv. kompozitní augmentace, při které dochází ke zvětšení ňader pomocí silikonů i vlastního tuku. Tato metoda umožňuje dělat velká ňadra i u velmi štíhlých žen. Prsa navíc vypadají i přes svou velikost velmi přirozeně. Což potvrzuje i MUDr. Karel Urban z Nemocnice na Bulovce, který tuto metodu zvětšování prsou považuje za skutečně přelomovou.

Metoda spočívá v kombinaci užití silikonového implantátu a přenosu vlastního tuku. Využívá to nejlepší z těchto dvou světů. Silikonový implantát umožní zvětšení o velké objemy, zatímco vlastní tuková tkáň implantát přirozeně „obalí a skryje“.

Předpokladem nejlepšího výsledku je důkladné naměření a vybrání toho nejideálnějšího implantátu. Při operaci se začíná s odběrem tukové tkáně kdekoli na těle, podle přání pacientky (nejčastěji v oblasti břicha, boků, zevních stehen nebo kolen). Následně je provedena augmentace silikonovým implantátem klasickou technikou.

Poté se lékaři zaměřují na viditelné okraje implantátů zejména v oblasti dekoltu. Pomocí tukové tkáně tyto oblasti vyrovnávají, tak aby ňadra působila co nejpřirozeněji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám