Hlavní obsah

Klíčové kousky podzimního šatníku

Novinky, Eva Dvořáková

Podzim se hlásí pomalu o slovo. A nenechme se zmást občasnými výkyvy teplot, kdy rtuť teploměru stoupne ještě lehce vzhůru. Na podzim vsaďte na délky, minisukně a krátké kabátky nechte doma. Letošnímu podzimu vládne hnědý semiš, ponča, vrstvení, plyš a elegantní vesty, které ve velkém střídají saka.

Foto: Profimedia.cz

Podzim už pomalu klepe na dveře.

Článek

Rezavý semiš

Na co budete v obchodech narážet stále víc a víc? Na semiš nebo jeho napodobeniny v hnědé barvě rzi. Pravý semiš je broušená pravá kůže, ovšem i s napodobeninou můžete udělat hodně parády. Letos jsou k vidění jak topy, blejzry, vesty a sukně, tak i semišové dlouhé kabáty. Dobře vypadají jak ve spojení s klasickou džínovinou, tak i černou či bílou barvou.

Foto: Archiv firem

1. Lindex, 999 Kč. 2. Esprit, 5499 Kč. 3. New Yorker, 399 Kč. 4. F&F, 5638 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Semišová bunda s třásněmi

Foto: Profimedia.cz

Semišové sukně se zapínáním vpředu jsou velkým hitem.

Elegantní vesty v hlavní roli

Zahalte se, hlásá letošní podzim. Že by nás čekala krutá zima? Možná. Ale spíše je to kvůli tomu, že v módních kolekcích najdete spoustu dlouhých vest. A to přímo vybízí k vrstvení.

S čím je nosit? Pro teplejší dny postačí obyčejný nátělník a kalhoty podle vašeho uvážení. Do studenějších dní volte roláky a dlouhé rukávy. Velmi dramaticky vypadá spojení dlouhé elegantní vesty s kloboukem a botami na podpatku.

Foto: Archiv firem

1. Zara, 1299 Kč. 2. H&M, 999 Kč. 3. Tamsin London, 1360 Kč. 4. F&F, 669 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Vestu můžete nosit v teplejších dnech, nebo na party v kombinaci s tílkem, nebo trikem s krátkým či tříčtvrtečním rukávem.

Foto: Profimedia.cz

A takto zas kombinovat vestu s kalhotami, lodičkami a dlouhým rukávem.

Ponča jako elegantní vrstva

Ponča mají letos vše, co si lze představit pod ideálním novým podzimním kouskem. Jsou stylová, zahřejí v chladných dnech, pohodlná. Zkrátka letos nemůžete přijít o tuto teplou a elegantní vrstvu navíc. A nosí je všichni.

Také jsou skvělým kompromisem mezi tenkou koženkovou bundou a hřejivým zimním kabátem. Stačí na tílko navléknout rolák nebo oblíbený svetřík a vše završit pončem jako pomyslnou třešničkou na dortu.

Foto: Archiv firem

1. Karen Millen, info o ceně v obchodě. 2. Esprit, 1199 Kč. 3. Marks&Spencer, 4842 Kč. 4. Marks&Spencer, 1975 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Pončo vyřeší dilema, jaký zvolit top.

Foto: Profimedia.cz

Také je skvělým kompromisem mezi koženou bundou a hřejivým zimníkem.

Plyšové a „chlupaté” vesty

Plyš a dlouhý chlup se v letošních podzimních a zimních kolekcích objevují opravdu hodně. Někteří návrháři se jimi nebáli zdobit boty a sukně. Podle některých jsou plyšové vesty a kabáty jasným „must have” kouskem letošní podzimní a zimní sezóny.

Ačkoliv se na molech často objevovaly v zářivých a křiklavých barvách, běžnou ženu jistě potěší, že módní řetězce nabízejí značně umírněnější varianty a barvy.

Foto: Archiv firem

1. Vero Moda, Zoot, 1379 Kč. 2. Karen Millen, info o ceně v obchodě. 3. New Yorker, 999 Kč. 4. F&F, 999 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Vesty s dlouhých chlupem jsou pro opravdové fajnšmekry

Foto: Profimedia.cz

Plyšové vesty jsou pro běžné nošení umírněnější variantou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám