Hlavní obsah

Justin Timberlake: Už nikomu nemusím dokazovat, že něco umím

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě nedávno to byl hudební superidol, dnes je jedním z nejžádanějších mladých herců v Hollywoodu. Všestranně nadaný Justin Timberlake si ve třiceti může role vybírat.

Článek

„Prožívám velice vzrušující období, myslím, že teprve teď jsem se našel. Když mi bylo dvacet, chtěl jsem toho dělat strašně moc najednou a co nejrychleji, a dost se mi toho i podařilo. Teď jsem ale v klidu. Došlo mi totiž, že už nikomu nemusím dokazovat, že něco umím, což je moc příjemný,“ přiznává spokojeně Justin, který se jen letos představí ve dvou povedených komediích a jedné thrillerové sci-fi.

Zklidnil se i v soukromém životě. Mladík, který prožil bouřlivý románek se zpěvačkou Britney Spearsovou, herečkami Cameron Diazovou a Jessikou Bielovou, se nechal slyšet, že nehledá ženu s mimořádnými kvalitami, že budoucí partnerku ale jistě pozná.

„Rád chodím do společnosti a seznamuji se s novými lidmi, momentálně si fakt užívám života a neřeším, jak něco dopadne. Určitě ale nehledám nahodilý vztah. To samé je s rolemi. Vybírám si jen ty, ze kterých mám sám radost. Ale abych ze sebe nedělal velkého frajera: když mě osobně zavolal režisér David Fincher, že si mě vybral pro The Social Network, radostí jsem se připočural.“

Když se novináři Justina ptali na to, jak by se chtěl jako herec profilovat, zvolil taktiku hry na kočku a myš. „Nepřemýšlím o tom, jaký je to žánr. Odmítl jsem už ale řadu scénářů, jejichž role byly podobné těm, které jsem už hrál. Je to o tom, že jako herec musíte být trpělivý a vytrvalý a za žádnou cenu se nedat zaškatulkovat,“ vysvětluje.

„Zažil jsem to už jednou – v době, kdy jsem v Americe sklízel s kapelou 'N Sync ohromný úspěch a málem ze mě udělali relikvii. A to mi ještě ani nebylo pětadvacet. Včas jsem přestal, protože jsem s touto etapou nechtěl být spojovaný nadosmrti. Tím ale nechci říct, že jsem s muzikou skončil. Dvě věci ale naplno dělat neumím. Muziku miluju. Zpívám denně v autě, ve sprše, zpívám si, když nemohu usnout, chci ale dělat i jiné věci. Myslím, že to, co teď mohu slíbit, je, že udělám ještě jedno velké turné,“ svěřuje se.

Pravda je, že už od dětství měl Justin dvě lásky – muziku a film. Vyrůstal v Tennessee, na předměstí Memphisu a zhlížel se ve špičkových hercích a všestranně nadaných komicích, jakými byli Dean Martin, Gene Kelly a Frank Sinatra. Hudba byla pro Justina přirozeností. „Už jako malý kluk jsem dovedl na kytaru zahrát písničky, které jsem slyšel v rádiu. Zároveň jsem ale rád říkal vtipy a sledoval, jaký dojem to na kamarády a rodiče udělá. Když jsem uměl rozesmát i dospělé, dělalo mi to dobře,“ vzpomíná.

S filmem koketoval už od svých dvaceti, mluvit se o něm ale začalo až po ztvárnění jednoho z mladých drogových dealerů v krimidramatu Alpha Dog (2006), čtyři roky na to už se o něm režisér Will Gluck, který ho režíroval v nové komedii Kamarád taky rád (2011), vyjadřoval jako o herci výjimečných kvalit.

Pohybově nadaný a před kamerou přirozený

„Má ohromnou výhodu v tom, že je nesmírně pohybově nadaný a díky rokům, kdy denně vystupoval na jevišti, je před kamerou absolutně přirozený. Má i výbornou mimiku. Ve filmu jsou scény, kdy vůbec nemluví, ale pointu výmluvně vyjádří gestem či pokrčením obočí. Je to prostě ten rozpustilý uličník, kterému patří večer,“ nešetří o něm chválou.

Přátelský Justin nemá také problém setkat se při natáčení se starou láskou. V drsné komedii Zkažená úča musel natočit absurdní mileneckou scénu se svou expřítelkyní Cameron Diazovou, se kterou chodil až do roku 2007. „Kdybych to měl točit s herečkou, kterou neznám, asi bych si to rozmyslel, ale s Cameron to byla příšerná sranda, pobavili jsme celý štáb. Je vynikající parťačka. Navíc jsme se spolu už setkali při dabování třetího Shreka, vlastně mě k této komedii ukecala,“ směje se.

A jeho současná láska? „Kamarádi se předhánějí v tom, koho by mi vybrali, ale na to jsem si vždycky stačil sám. Lidé mě spojují s každou herečkou, se kterou hraji. Podle nich jsem chodil s Milou Kunisovou z komedie Kamarád taky rád, z níž mimochodem roste výborná herečka, což ukázala už v Černé labuti, nevynechali ani Scarlett Johanssonovou, se kterou jsem natáčel klip.

Čím se může pochlubit

Vyrůstal v hudební rodině, otec Randall byl sbormistrem v baptistickém kostele, matka Lynn manažerkou dívčí hudební skupiny Innosense.

Od čtrnácti byl členem chlapecké kapely 'N Sync. Ta v roce 1998 vydala debutové album a stala se jednou z nejpopulárnějších v Americe.

V sedmnácti se objevil v televizním varieté MMC – The Mickey Mouse Club, kde s ním vystupovala i jeho první láska Britney Spearsová.

V roce 2001 založil Nadaci Justina Timberlaka na podporu hudební výchovy na školách.

V roce 2002 vydal vlastní debutové album Justified, jehož písničky jako například Cry Me A River se staly světovými hity. V roce 2004 bylo Justified potřetí platinové. 

Vlastní několik restaurací, se svým kamarádem Tracem Avalou módní značku nazvanou William Rast, hudební vydavatelství a golfové hřiště.

Vlastní šest Harley Davidsonů a tři mercedesy. Sbírá tenisky a sportovní dresy.

V letošním thrilleru Vyměřený čas to ale bylo jiné. Tam jsem měl dokonce i ve smlouvě, že se podle scénáře musím zamilovat do své kolegyně, takže jsem s tím nemohl nic dělat. Naštěstí to byla krásná Amanda Seyfriedová z Mamma Mia,“ prozrazuje s úsměvem populární rezident z Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Související články

Muži a jejich módní trapasy

Čeští muži na módu a eleganci příliš nehledí. Dávno pryč je doba první republiky, kdy elegance byla naší předností. V současnosti jen s obdivem pohlížíme na...

Výběr článků

Načítám