Hlavní obsah

Jean-Paul Gaultier: Praha městem módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Světoznámý francouzský módní návrhář Jean-Paul Gaultier v pondělí přicestoval do Prahy na svou první návštěvu české metropole. Ve středu zde pořádá módní přehlídku Best of Haute Couture, na níž představí průřez svou tvorbou.

Foto: zoo děčín
Článek

Od svého příletu stačil navštívit srdce Prahy, viděl Staroměstské náměstí, Pražský hrad a pochopitelně nevynechal Pařížskou ulici.

Prahu navštívil poprvé a okamžitě si všiml jejích půvabů. "Praha je předurčená k tomu, aby se stala městem módy. Je nádherná a nesmírně romantická a romantismus překračuje všechny hranice módy," prohlásil návrhář s tím, že jej naše hlavní město bude určitě inspirovat při jeho módní tvorbě.

Jean Paul Gaultier v úterý v pražském Pálffyho paláci prozradil, proč se stal slavným. "Nevím, jestli jsem měl nadání od Boha. Určitě jsem ale měl ohromné zázemí doma. Naši mě bezmezně milovali a podporovali." 

Na středeční módní přehlídce na Pražském hradě představí hned po Paříži to nejlepší ze své haute couture, tedy tzv. vysoké krejčoviny.

S prací českých módních designérů se Gaultier zatím neseznámil. Sám však uznává jak návrháře světových jmen, tak i ty úplně neznámé. "Já nenosím uniformu Jean-Paul Gaultier. Nosím i jiné věci. A nedělám módu pro sebe, ale pro lidi, proto nechodím ve svých modelech," svěřil se.

Reklama

Související témata:

Související články

Verešová promarnila Gaultierovu nabídku

Slovenská modelka žijící v Praze Andrea Verešová si původně myslela, že se neobjeví na módní přehlídce francouzského návrháře Jeana Paula Gaultiera. Nikdo...

Výběr článků

Načítám