Hlavní obsah

Verešová promarnila Gaultierovu nabídku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slovenská modelka žijící v Praze Andrea Verešová si původně myslela, že se neobjeví na módní přehlídce francouzského návrháře Jeana Paula Gaultiera. Nikdo se jí totiž neozval a modelka byla přesvědčená, že důvodem je její nedostatečná výška. Vzápětí však nabídku dostala, ale na její přijetí už bylo pozdě.

Foto: archiv Resortu Kopřivná

Účastníkům Olympijského festivalu v Kopřivné o uplynulém víkendu přálo nádherné slunečné počasí.

Článek

"Nikdo mě neoslovil, oni mají asi jiná kritéria. Většinou chtějí holky nad 180 centimetrů, takže já jsem moc malá," řekla nejprve Verešová.

Nabídka nakonec dorazila, ovšem na její přijetí už bylo pozdě. Verešová se přehlídky Gaultiera, který se příští týden v ČR představí s retrospektivním průřezem Best of haute Couture, zúčastní jen jako divačka.

Nicméně práci francouzského módního novátora obdivuje. "Před měsícem jsem točila reklamu v Paříži, kde měli věci z jeho haute couture a musím říct, že mě to fakt nadchlo. Má úžasné, neskutečně rafinované věci. Má to fakt v krvi. Má talent a dokáže věci, které by nikdy normálního člověka nenapadly. Když jsem měla jeho šaty na sobě, tak se mi moc líbily," uvedla slovenská miss z roku 1999.

Obdivuje ho i Rajská

Unikátní módní show si určitě nenechá ujít ani návrhářka Beata Rajská. "Je to jeden z lidí, kteří určují trendy světové módy. Zrovna ve své poslední kolekci použil prvky doby, kterou já miluji - to znamená Francie, mušketýři, prvky noblesního královského středověku. Byla jsem nadšená, takže tady tu přehlídku si nemůžu nechat ujít," svěřila se.

Na Gaultierovi obdivuje jeho zdobný styl, který sama také uplatňuje. "Jsou návrháři, kteří jsou černí, klasičtí, Gaultier ale patří mezi ty barevné, zdobné, užívá bižuterii, peříčka, samety, vysoké kozačky, je to takový přeplácanější glamour. Já k barvičkám a podobným věcem ale taky tíhnu. Nevím, jestli mě ovlivnil zrovna on, ale mám ho ráda."

Svou tvorbu představí Gaultier českému i slovenskému publiku 9. února ve Španělském sále Pražského hradu. Jeho modely předvedou české, slovenské a francouzské modelky, které si sám vybíral. Mezi pozvanými hosty jsou Karel Gott, Lucie Bílá, Bára Basiková, Peter Dvorský, Mikuláš Dzurinda či Ivan Gašparovič.

Reklama

Související články

Beata Rajská neobléká jenom missky

Modely návrhářky Beaty Rajské uvidí nejvíc očí najednou už počtvrté na finalistkách soutěže Miss ČR. Zatímco loni se rodačka z Liptovského Mikuláše nechala...

Andrea Verešová natáčí v Praze reklamu

Čtyřiadvacetiletá slovenská modelka Andrea Verešová na chvíli vyměnila módní svět za filmovou oblast. Anglická produkce si ji vybrala jako hlavní hrdinku...

Výběr článků

Načítám