Hlavní obsah

Jaké celebrity zazářily na filmovém festivalu v Benátkách

Novinky, Linda Humlová

Ve středu 2. září začal v italských Benátkách v pořadí již pětasedmdesátý tradiční filmový festival. Navzdory koronavirové pandemii se ho zúčastnilo velké množství celebrit. Prohlédněte si nejpodařenější róby prvních dní. Festival ukončí závěrečný ceremoniál v sobotu 12. září.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Sofia Resingová

Článek

Festival v Benátkách je letos prvním velkým mezinárodním filmovým festivalem, který se koná nevirtuálně po vypuknutí covidové pandemie. Kvůli ní byl letos zrušen například festival ve francouzském Cannes a ani MFF v Karlových Varech se tento rok v klasickém formátu nekonal.

Možná i proto se na festival v Benátkách sjelo poměrně velké množství celebrit v čele s herečkami, modelkami a ostatními dámami nejen ze showbyznysu. Jaké modely vynesly dotyčné na rudý koberec?

Oscaři 2020: Móda z červeného koberce

Styl

V hlavní roli minimalismus

Na rozdíl od minulých let letošnímu ročníku vládl minimalismus. Siluetám dominovala jednoduchost, stejně tak střihům a barvám vévodila střídmost. Modelka Gabrielle Caunesilová například vsadila na úzkou flitrovanou róbu značky Giorgio Armani, kterou doplnila šperky značky Chopard.

Oceněná herečka Tilda Swintonová si oblékla černobílou róbu, která ovšem příliš nelichotila její postavě. Živůtek působil neforemně a zbytečně rozšiřoval pas. Naopak modelka Sofia Resingová se rozhodla vyzdvihnout své přednosti ve vyzývavé róbě, které vévodil rozparek a hluboký výstřih.

Foto: Profimedia.cz

Zleva modelka Gabrielle Caunesilová, herečka Tilda Swintonová, modelka Sofia Resingová

V duchu minimalismu se nesly i ostatní modely. Zpěvačka Elodie si oblékla stříbrnou róbu bez ramínek, zato ale s rozparkem a vypadala přímo úžasně. Modelka Frida Aasenová zase dokázala, že i jednobarevné šaty bez sebemenší aplikace mohou vyniknout.

Jednu z nejkrásnějších rób vynesla opět modelka Sofia Resingová, která na jiné z premiér filmu vsadila na tmavě modrou řasenou toaletu s dlouhým rukávem a rozparkem. Výrazný diamantový náhrdelník byl už jen třešničkou na dortu.

Foto: Profimedia.cz

Zleva zpěvačka Elodie, modelka Frida Aasenová, modelka Sofia Resingová

K výraznějším šatům se pak uchýlila například modelka Arizona Museová, která vsadila na červené šaty zdobené velkým množstvím volánků.

Nejextravagantnější modely ale zatím vynesla jednoznačně modelka Taylor Hillová. Ta se na premiérách filmů ukázala zatím dvakrát. Jednou v úsporných bohémských šatech s vykrojením v pase, podruhé ve zkrácených smokingových šatech doplněných modrými detaily.

Foto: Profimedia.cz

Zleva modelka Arizona Museová a dvakrát za sebou modelka Taylor Hillová

Foto: Profimedia.cz

Modelka Taylor Hillová

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Oscaři 2020: Móda z červeného koberce

V noci z neděle 9. na pondělí 10. února se v americkém Los Angeles uskutečnilo slavnostní předávání nejprestižnějších filmových cen - Oscarů. Jaké herečky...

Výběr článků

Načítám