Hlavní obsah

Jak se nalíčit v zimě

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, jak žena vypadá, by mělo být důležité jak pro ni samotnou, tak i pro její okolí. Neznamená to ale, že by se musela každý den extrémně líčit, nanášet kouřové stíny, linky, malovat obočí a používat výraznou rtěnku. Někdy zkrátka není čas. Odbornice poradily, jak by ženy měly v zimě s make-upem pracovat a které barvy v zimních měsících používat.

Foto: Profimedia.cz

V zimě se nebojte bronzových stínů. Přes den i navečer klidně vyrazte s výraznější rtěnkou.

Článek

„V zimních měsících by podle mě měla být zachována přirozenost,” říká Lucie Bezděková, odborná konzultantka a vizážistka Clinique. Jako radu přidává tip na používání jemných barev jak na oči, tak i na tváře a rty. Záleží ovšem na vkusu i náladě konkrétní osoby.

Pokud je ale nálada a čas, tak i v zimě si ženy mohou, když jim v tom nebrání rozdílné teploty, dovolit výraznější a sytější vrstvu make-upu, který se za několik hodin vlivem tepla nerozteče.

„Ta slouží i jako ochranná vrstva proti mrazu, větru a smogu,” říká Klára Nagyová z butiku Estée Lauder. Dodává, že líčení v zimě má podobu spíše studených a zemitých tónů, jak ve světlých, tak i tmavých barvách. Velmi oblíbené jsou i sytě barevné stíny na oči.

Pozor na barvu make-upu

„Barva make-upu by se měla ideálně zcela přizpůsobit tónu pleti, anebo být o tón světlejší, zohledňuje se také podtón studený, teplý a neutrální. Tón pleti hraje při líčení také důležitou roli pro výběr očních stínů, rtěnky a tvářenky,” dodává Nagyová.

Při výběru make-upu by pak ženy měly dbát na to, aby nebyl výrazně tmavší, nebo naopak výrazně světlejší. Pokud si na léto a na zimu pořizujete tmavší a světlejší make-up, a ani jeden vám v současné chvíli barvou nevyhovuje, na hřbetu ruky můžete obě dvě barvy smíchat a nanést štětcem.

Hutnější make-upy by se, na rozdíl od lehkých BB a CC krémů, měly ideálně nanášet štětcem nebo houbičkou. Jedině tak se dostanou i do záhybů kůže a jemných vrásek. Pro sjednocení pleti naneste před jeho použitím bázi pod make-up. Tak docílíte toho, aby líčení vydrželo co nejdéle.

Foto: Archiv firem

Korektor, make-up a rozjasňovač v jednom, Miss Sporty, 95 Kč. Silná tužka na rty, Avon, 199 Kč. Zázračný hydratační kelímek na rty, Oriflame, 79 Kč. Péče Re-Nutriv je ideální pro vysušenou pleť v zimě. Obsahuje jak hydratační krémy tak i sadu pro dok

Foto: Archiv firem

Barevný lesk na rty Sweet Sheen Very Berry, Avon, 79 Kč. Sada čtyř očních stínů pro denní líčení, Dermacol, 219 Kč.

Tipy a triky

Ke sněhobílé a sjednocené pleti velmi dobře ladí dokonale vytrhané a precizně nalíčené obočí. Pokud nemáte speciální gel, barvu či stín na obočí, nevadí. Jednoduše zvolte stíny na oči bez třpytek v požadované barvě. Ale pozor, držte se přirozené barvy vlasů. Obočí by nemělo být ve výsledku tmavě hnědé nebo černé a působit jako nejvýraznější prvek obličeje.

Pozor na tvářenku. V zimě totiž líčka červenají sama od sebe, je tak lepší nechat jim přirozený vzhled. Pokud se ale s tvářenkou líčíte, je důležité to s ní nepřehnat.

„Rtěnka by pak měla mít krémovější texturu a trendem jsou syté barvy. Pleť ovšem musí být dokonale sjednocena výživným, pleť chránícím a hydratačním make-upem,” říká vizážista značky Dermacol, Tomáš Vida.

Chystáte se večer na párty? Zvolte metalické odstíny stínů. Trendy udává zlatá, stříbrná, měděná, smaragdová a tmavě fialová, radí vizážista.

„Výrazné oční linky veďte intenzivní u vnějších očních koutků,” dodává dál. Namalujte tedy linky alá kočičí oči a vyrazte do víru večírků.

Foto: Archiv firem

Dlouhotrvající hydratační BB make-up, Estée Lauder, info o ceně v drogerii. Bronzové stíny Moon Touch, Dermacol, 149 Kč. Modelující řasenka Eternal Muse, Astor, 229 Kč. Rtěnka v odstínu bubble gum Lasting Finish Lipstick By Kate, Rimmel, 129 Kč. Korektor

Pokud se chystáte použít sytě barevnou rtěnku, večer i ráno před jejím nanesením rty hydratujte. Zkusit můžete také peeling, který odstraní přebytečnou kůži. Poté naneste balzám a nechte vstřebat.

Nakonec obtáhněte konturkou na rty, kterou můžete rozmazat i do středu rtů a vybarvěte hydratační rtěnkou, která je zárukou proti popraskání. Pokud si na barevné rty netroufáte, zvolte jemnou konturku, kterou rty vybarvíte. Jemné líčení nakonec zvýrazněte leskem.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám