Hlavní obsah

Jak se nalíčit pod dioptrické brýle

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte vadu zraku a dioptrické brýle jsou vaším každodenním doplňkem? Neustále bojujete s tím, že ačkoliv se poctivě a krásně nalíčíte, váš make-up pod brýlemi zaniká? Pak si přečtěte rady, tipy a triky profesionálů, jak „vyšperkovat” vizáž k dokonalosti a ještě si k lepšímu finálnímu efektu dopomoci právě dioptrickými brýlemi.

Foto: Profimedia.cz

Dioptrické brýle nejsou v líčení překážkou. Kam ale nepatří, jsou slavnostní události, jako plesy a svatby. V těchto případech by se bez výjimky měly nasadit čočky a přizpůsobit líčení.

Článek

Před každým líčením nezapomeňte na to, že by pleť měla být zbavena všech nečistot. Je vhodné na ni nanést podkladovou bázi, která vyhladí její povrch, vyplní vrásky a póry, čímž sníží jejich viditelnost, a zamezí usazování make-upu. Také zdokonaluje vzhled pleti, zjemňuje ji, fixuje líčení a zvyšuje odolnost make-upu.

Nakonec zafixujte transparentním fixačním pudrem, díky kterému dosáhnete sametového vzhledu a zabráníte vzniku mastného pocitu v průběhu dne.

Pozor na „marfušovské” tváře

Na závěr naneste tvářenku. „Tvářenka – dříve „zdravíčko“ – má v obličeji evokovat zdravé zabarvení, začervenání resp. zarůžovění lící. Vyvarujte se proto aplikace pod lícní kosti, jak bylo před zhruba dvaceti lety zvykem.

Dobrým návodem, jak správně aplikovat tvářenku, je usmát se na sebe do zrcadla a na vystouplá “jablíčka“ na lících aplikovat produkt směrem šikmo vzhůru.

Tip: Lépe je postupně přidávat, než napravovat „marfušovské“ tváře, radí vizážistka pražského Make-Up Institutu Bára Mlezivová.

A jak nalíčit oči? Opět nezapomínejte na bázi, pokud se chystáte kouzlit s očními stíny. „Pokud nemáte bázi, nebojte se místo ní použít krémový korektor. V případě nouze může posloužit podobným způsobem,” prozrazuje svůj trik Mlezivová.

Tip na líčení pro brunety

„Pokud nosíte například výrazné červené obroučky, líčení očí by mělo být velmi jemné. Při černých rámečcích ovšem můžete experimentovat s barvami a použít například kombinaci fialových odstínů, které brunetám moc sluší,” zní tip vizážisty značky Dermacol Tomáše Vidy.

Při líčení pod červené obroučky na celé pohyblivé víčko naneste pěnové oční stíny, které by měly dokonale přilnout k povrchu víčka. Kvalitní kousky by se za žádnou cenu neměly slévat v očních záhybech. Pro dokonalé orámování očí vykreslete černou linku. Posledním krokem je řasenka, která dokonale zvýrazní líčení očí pod brýlemi.

Foto: Dermacol

Líčení pro brunetky

Výrazné červené rty můžete sladit s extravagantním červeným rámem. Nejdříve použijte rtěnku a poté podle potřeby doplňte lesk. Při líčení k černým obroučkám nechejte vyniknout oči a rty zkrášlete nevtíravou kombinací rtěnky i lesku.

Tip Tomáše Vidy: Volte pěnové stíny, které jsou voděodolné a mají dlouhotrvající efekt, a i proto jsou vhodné pro líčení pod brýle. Obsahují drobné třpytivé částečky, které vytvářejí na víčkách nádherné odlesky. Snadno a rychle se roztírají, lze je jednoduše aplikovat prsty.

Foto: Archiv firem

Podkladová báze, Oriflame 149 Kč. Perly na tvář, AVON 379 Kč. CC krém, Logona 477 Kč. Bronzingový pudr Dr. Hauschka 698 Kč.

Foto: Archiv firem

Krycí a rozjasňující tyčinka, AVON 199 Kč. Tekutá linka na oči, Dermacol 149 Kč. Sada profesionálních štětců na make-up, MUD 2900 Kč.

Líčení pro blondýnky

Postup by měl být zhruba stejný jako u brunetek. Co se ale liší, je zvýraznění řas. Pokud jste od přírody blondýna, určitě máte světlé řasy. Proto se nebojte nanést klidně dvě vrstvy krycí černé řasenky a podpořit tak její barvu i hustotu a výraznost řas.

Vždy malujte od kořínků ke konečkům, aby byly řasy nalíčené po celé své délce. Opakujte tak dlouho, až budete spokojené s výsledkem, ovšem dávejte si pozor na slepené řasy. Pokud se vám to ale stane, nebojte se použít kartáček a řasy porozdělovat.

Foto: Dermacol

Líčení pro blondýny

Blondýny nemusí rty nijak extrémně zvýrazňovat. Postačí je oživit leskem, nebo jemnou rtěnkou. Slušet jim bude meruňková, jemná béžová, nebo klidně tyčinka s maličkými třpytkami.

„Vsaďte na nápadnou černou linku a používejte jemnou škálu barev očních stínů i rtěnek a lesků na rty. Důležitý je, samozřejmě, výběr vhodných obrouček,” říká Tomáš Vida.

Foto: Archiv firem

Pěnové oční stíny, Dermacol. Paletka na denní líčení, AVON. Paletka na líčení rtů, Oriflame.

Bára Mlezivová z Make-Up Institutu doporučuje líčení očí v neutrálních odstínech hnědé a béžové doplněné linkou.

„Samozřejmě i tato barevná škála má své varianty – pokud máte modré oči, jejich barevnost podtrhnete teplými hnědými tóny jako je měděná, zemitá hnědá, béžová, čokoládová. Pokud ve vašem oku hraje zelený tón, vsaďte na studené hnědé odstíny, které v obchodech najdete většinou pod názvem taupe, nebo popelavá hnědá.”

Foto: Archiv firem

Broskvový lesk na rty, MUD 419 Kč. Tekutá rtěnka, Lush 465 Kč. Zkrášlující balzám na rty s leskem, Oriflame 179 Kč. Rtěnka, MUD 499 Kč.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám