Hlavní obsah

Jak oživit rutinu v karanténě? Matka se k obědu oblékla do svatebního

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se stále narůstajícím počtem zemí, ve kterých je kvůli šíření nového koronaviru omezen volný pohyb osob, a mnoho z nich je i v nucené karanténě, vyvstává otázka, jak vše v omezeném prostoru zvládnout a nezbláznit se z toho.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jedním z pravidel, ať už jste někde o samotě, nebo s celou rodinou, je soustředit se kromě jiného i na základní věci, které děláte běžně. Pravidelně se stravujte, dostatečně spěte, cvičte, uvádí server Fox News.

Co když ale i tyto věci během chvíle „zajedou do vyjetých kolejí” a přestanou dotyčné bavit? Řešení mohou být různá.

Krizová doba si žádá krizová řešení. Matka sepsala rodině stravovací pravidla

Koronavirus

Zkuste rozbít zajetou rutinu třeba tím, že se k obědu obléknete poněkud netradičněji, než bývá obvyklé. A rozhodně nemáme na mysli třeba jen hezkou halenku nebo sváteční sukni. Co takhle svatební šaty?

Podobný způsob nejen praktikovala, ale rovněž se při něm nechala vyfotit i Curtis Sittenfeldová, která tráví se svými dětmi poslední dny rovněž v „klidu” domova.

Pod její fotkou na Twitteru stál poměrně jednoduchý komentář. „Karanténa, den 12: Dnes mě děti požádaly, abych si k obědu oblékla svatební šaty. A já nepřišla na důvod, proč to neudělat.”

Její fotka na sociální síti získala nejen mnoho uznání, ale rovněž se stala inspirací pro další ženy v obdobné situaci.

„Den sedmý v karanténě v domě mé matky. Její svatební šaty byly to jediné na oblečení, co jsem našla,” popisuje jiná žena.

Způsobů, jak se v karanténě společně s rodinou zabavit, je na sociálních sítích k dohledání celá řada.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Jedna z mnoha rodin, která se nechtěla utápět v nudě a stereotypu, například před servírováním večeře přichystala doma „slavný” červený koberec, po kterém se všichni členové rodiny, samozřejmě slavnostně oděni, před večeří prošli.

Najít se dá i způsob, jak členovi rodiny přichystat narozeninovou oslavu. Jistí rodiče například pro svého syna, který měl jednadvacáté narozeniny, a nemohl to jít oslavit s kamarády do baru, proměnili garáž v tzv. Karanténní klub, kde si mohl bez obav dopřát skleničku něčeho ostřejšího a oslavit tak svůj významný den.

Anketa

Zkoušíte si doma nějak oživit zajetou rutinu?
Ano, každý den vymýšlíme něco neobvyklého.
4,9 %
Jak kdy. Občas nás něco napadne.
15,1 %
Ne, je to zbytečné, zvládneme to i bez toho.
80 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 450 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak během karantény pečovat o vztah

Trávit se svým partnerem celé dny? Na první pohled splněný sen všech zamilovaných, na druhý pohled situace, během které mohou eskalovat partnerské problémy....

Výběr článků

Načítám