Hlavní obsah

Italský návrhář Cavalli vytvoří kolekci pro firmu H&M

ČTK, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Návrhář extravagantních smyslných modelů Roberto Cavalli vytvoří mimořádnou kolekci pro švédského prodejce oděvů Hennes & Mauritz, známého svým trendovým oblečením za příznivé ceny. Nová kolekce by se měla začít prodávat ve zhruba 200 obchodech H&M od 8. listopadu.

Článek

H tak chce navázat na předchozí módní kolekce navržené světovými návrháři či známými osobnostmi, jako je Karl Lagerfeld, Stella McCartneyová či zpěvačky Madonna a Kylie Minogue. 

Nová kolekce bude zahrnovat 20 kusů pánského oblečení a 25 kusů dámského oblečení, včetně spodního prádla a odpovídajících doplňků. Podle Cavalliho by kolekce měla mít nádech veselí a fantazie. 

"Doufám, že 8. prosince nezůstane v obchodech už nic! Jsem velmi potěšen, že jsem první Ital, kterého H oslovili," prohlásil Cavalli na florentském módním veletrhu Pitti Uomo.

"Je pravda, že naše tvorba je bližší vysoké módě, ale já jsem myslel na všechny ty mladé lidi, kteří mě zastavovali na ulici. Pomyslel jsem si, že bych je mohl udělat šťastnými. Vyhradil jsem tuto kolekci mladým lidem, kteří si budou moci vzít kousek z Cavalliho oblečení na oslavu Nového roku," dodal Roberto.

H má ve 24 zemích světa více než 1300 obchodů. V České republice měla společnost na konci loňského roku 13 obchodů. 

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Haute Couture špičkových návrhářů

Vrcholným dílem všech módních návrhářů je kolekce Haute Couture. Jde o velmi luxusní honosné a drahé modely, na kterých mohou jednotliví oděvní umělci předvést...

Módní mola ve jménu Karla Lagerfelda

První náhledy na módní kolekce připravené pro nadcházející zimu jsou tu. Stojí za nimi světový módní návrhář Karl Lagerfeld. Některé z nich jsou navržené...

Výběr článků

Načítám