Hlavní obsah

Hřejivé doplňky, bez kterých se v zimě neobejdete

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima udeřila v celé své parádě. Ráno lidé seškrabují námrazu ze svých aut, od úst jde všem pára a ti, co cestují hromadnou dopravou, nervózně přešlapují na zastávkách. Lidé ale zanedbávají „povinnou” výbavu do mrazu. A to totiž zimní doplňky.

Foto: Archiv firem

Návleky do kozaček s kožešinou, Zoot 1129 Kč. Červené rukavice a obal na telefon, H&M 299 Kč. Šedé rukavice s korálky, F&F 229 Kč. Kožené palčáky, Lindex 899 Kč. Set červené čelenky a pletených rukavic, Asos.

Článek

Stejně jako se v létě nosí sluneční brýle nebo pokrývky hlavy před sluncem, ani v zimě by se na ochranné doplňky nemělo zapomínat. I když slunce už není tolik, jako bylo v letních měsících, sluneční brýle by měly být v našich taškách i kabelkách téměř samozřejmostí.

„UV záření má prokázané devastační účinky na vidění a kondici zrakového aparátu. V zimě, díky sněhu, se ho odráží násobně víc než v létě. Takže jestli někdo touží po slepotě, je to zaručené. Sluneční brýle z hlediska stylu patří k výbavě všech, co se cítí na dovolené celý rok,” říká s nadsázkou optik Filip Žilka.

Péče o nohy v zimě

Ačkoliv se může zdát, že jsou vaše nohy díky zatepleným botám jako v peřince, opak může být pravdou. Jak si ale vybrat boty, aby splňovaly všechny požadavky, neklouzaly, měly správný materiál a hlavně, aby v nich nebyla zima?

Foto: Archiv firem

Světle hnědé boty s knoflíky, tyrkysové přezůvky, Crocs 2529 a 1390 Kč. Pletené oranžové papuče s liškou, H&M 299 Kč. Veselé ponožky s mašličkami, Zoot 259 Kč.

„Nevybírejte obuv, která má příliš tenkou podrážku, bude vám v ní chladno. Zimní boty by měly být také o malinko volnější, protože v těsných botách vás budou zábst nohy. V botách byste měli mít možnost volně hýbat prsty, i když na sobě máte teplejší ponožky,“ říká Veronika Sajdoková z CCC. Na zimu je nejvhodnější pořídit buď kvalitní bavlněné ponožky, nebo investovat do kvalitních termo ponožek, které si pak můžete vzít klidně i na hory do lyžáků nebo snowboardových bot.

V zimě trpí pokožka i vlasy

V zimě se také vyplatí investovat do teplého páru rukavic, a to především proto, abyste ruce ochránili před suchou a šupinatou pokožkou. To samé ale platí i pro vlasy. I ty mohou s nízkými teplotami trpět a začít se třepit, lámat a vysoušet. Nezapomeňte také chránit krk a dekolt.

Foto: Archiv firem

Čepice s puntíky, Ann Christine 229 Kč. Leopardí šál okolo krku, hřejivá šála - medvídek, Zoot 249 Kč a 989 Kč. Béžová hřejivá vesta s páskem, Ann Christine 999 Kč. Tmavě hnědá vesta na zip s kožešinou, F&F 1199 Kč.

V bytě nebo domě udržuje teplo tak, aby vám nebylo příliš horko. Teplotu nastavujte podle svých potřeb. Při pobytu doma je vhodné používat teplé ponožky nebo přezůvky, díky kterým byste měli předejít studeným nohám.

Nezapomeňte na rady babiček

Vše musí být v teple. To nám všem jistě opakovala babička i maminka, když hořekovala nad naší odhalenou kůží, a to ať na břiše, nebo jen na nedostatečně dopnutou péřovku u krku. Je pravda, že teplým a hřejivým oblečením můžete předejít prochladnutí i chřipce. Skvělou prevencí je také užívání vitaminů a doplňků stravy, dobře také účinkuje nastrouhaný zázvor zalitý horkou vodou. V zimě, stejně tak jako v jiných ročních obdobích, by se ale nemělo zapomínat na dostatečný denní příjem tekutin a hlavně čerstvého ovoce a zeleniny.

Foto: Archiv firem

Hnědé válenky UGG, prodává Destroy. Čepice s medvídkem, C&A 198 Kč. Čepice s jelenem a bambulí, CAPO 1399 Kč. Kšiltovka s vlny, H&M 249 Kč. Neonově růžová pletená čepice, New Yorker 249 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Elegantní a módní outfit do kanceláře

Můžete se setkat s tím, že ve firmě, kam budete nastupovat, panuje ohledně oblékání jasný a velmi striktní dress code. Ten je samozřejmě vhodné přesně...

Výběr článků

Načítám