Hlavní obsah

Hitem aktuální plesové sezóny jsou odhalená záda a samet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima je obdobím plesů, bálů a různých společenských akcí. Pokud se i vy chystáte na takovou zvláštní událost a nejste si jisti, co si na sebe obléknout, pak si přečtěte o nejnovějších trendech v oblasti plesové sezóny.

Foto: Profimedia.cz

Na večerní akce se letos hodí jednoduché róby bez přílišného zdobení.

Článek

Objemné róby a sukně se spodničkou, tedy modely, které byly často k vidění na nedávných společenských akcích, už nejsou v kurzu. Častokrát přehnané, nařasené modely, střídá ženskost a střízlivost. Odhalená záda, samet, modrá a šedá barva - to jsou trendy pro nadcházející plesovou sezónu.

Doplňky hrají prim

Jednoduchost rób vyvažují pásky, spony nebo výrazné náhrdelníky, předesílají lidé z módního průmyslu. "Mezi největší letošní hity patří velké výstřihy na zádech, které můžou být vyplněné třeba krajkou nebo korálky," říká majitelka salónu Adina Marie Nováková. Z barev podle ní dominují hlavně královská modrá a šedá. "Povede ale i sytě zelená nebo pudrová, která byla v kurzu minulý rok. Znova se pak vrací i černá," doplnila Nováková.

Foto: Svatební salon ADINA

Návrháři si vyhráli se zdobnými detaily

Foto: Svatební salon ADINA

Sytě zelenou zaujmete

Foto: Svatební salon ADINA

Letos dámy poodhalí ramena

Hluboký výstřih na zádech jako hlavní současný trend označuje také stylistka Olga Oliwye Soukupová, podle níž objemné plesové róby střídají jednoduché střihy šatů, které mohou být zároveň extravagantní a důvtipné. "Barvy jsou převážně klasické, a to černá, bílá, krémová a tělová. Šaty mohou být ale i královsky modré nebo aktuálně trendy šedé," řekla Soukupová, která o módě píše blog Everyday-Runway.com.

Foto: Svatební salon ADINA

Královská modrá. Absolutní hit plesové sezony.

Okouzlí i trendy minulého roku

Dalším hlavním trendem je podle Marie Novákové samet, ale i velmi oblíbené hedvábí, mušelín nebo šifon, které večerním šatům vévodily i loni. Odhalená ramena a šíji pak podle Soukupové stylově zakryje například kožešinové boa.

Módní designéři se letos zhlédli ve výrazných detailech, jako jsou korálky, pásky, spony nebo pírka. Šperky a doplňky by tak měly být naopak minimalistické. "Pokud máte zdobené šaty, šperky by měly být jednoduché nebo vůbec žádné," radí Soukupová a zdůrazňuje, že stejné pravidlo platí i pro výběr kabelky a bot.

Návrhářka Zdeňka Imreczeová říká, že největší poptávka po společenských róbách je v prosinci a v lednu. Zákaznice se nejčastěji shánějí po koktejlkách se zajímavými detaily.

Dodala, že trendy záleží hlavně na vkusu konkrétní ženy. S tím souhlasí také návrhářka Klára Nademlýnská. "Je pravda, že převládá individualita, a já to mám raději, protože si každý může zvolit to, co mu nejvíc sluší," uvedla Nademlýnská. Podle návrhářky Gábiny Páralové je zároveň důležité, aby šaty dokonale padly. "Vyberte si také příjemný materiál, který se zbytečně nemačká," poradila návrhářka.

Foto: Gábina Páralová

Letos vedou šaty s nápadem a zajímavými detaily.

Foto: Gábina Páralová

Gábina Páralová říká, že je důležité vybrat takové šaty, které dokonale padnou vaší postavě. Zároveň je vhodný takový materiál, aby se co nejméně mačkal.

Foto: Gábina Páralová

I černá barva je letos velmi aktuální.

Foto: Gábina Páralová

Tmavě zelenou róbou zaujmete i přesto, že se nejedná o nejvíce trendy barvu letošní plesové sezony.

Reklama

Související témata:

Související články

Kabelka už nemusí ladit k botám

Kabelky vlastní v menším nebo větším počtu každá žena. Některá má jen pár univerzálních, jiná se pyšní hned několika desítkami. Obchody jich nabízejí nespočet,...

Svatební inspirace pro nevěsty na rok 2014

Krásné romantické sněhobílé róby, princeznovské střihy, mašle, volánky, krajky a romantické účesy. To vše bylo k vidění při představení svatební kolekce...

Výběr článků

Načítám