Hlavní obsah

Futuristické boty z 3D tiskárny slibují nevšední požitek z chůze

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská designérka Neta Soreqová navrhla netradiční boty, které se kompletně vyrábějí ve 3D tiskárně. Kromě atypického designu slibují i zela nový pocit z chůze díky speciálně odpružené podrážce.

Foto: Profimedia.cz

Boty vyrobené ve 3D tiskárně

Článek

„Můj návrh obuvi vycházel ze studia hyperaktivních lidí se zaměřením na jejich různé léčebné procedury, které se soustřeďují na proudění energií v těle," říká Neta Soreqová, která boty navrhla a zrealizovala během studia na Becalelově akademii umění a designu poblíž Jeruzaléma.

„Použila jsem tradiční techniku ​​výroby obuvi a zkombinovala ji s technologickými výhodami návrhu pomocí počítače," říká a zároveň dodává, že tento druh vývoje, tech-couture, otevírá zcela nové možnosti designu.

Boty s názvem Energetic Pass se vyrábějí ve dvou provedeních. Buď s jednou, nebo se dvěma odpruženými platformami. „Inspirovala jsem se strukturou svalů a přirozeným pohybem nohou v různých pozicích," popisuje designérka.

Kromě extravagantního designu boty zaručují i unikátní požitek ze samotné chůze. „Navrhla jsem speciální platformu, jejíž mechanismus působí jako tlumič nárazů, a chůze je tak daleko zábavnější," říká pro architektonický server Dezeen.

Designérka nyní pracuje na nové kolekci, která bude více uzpůsobena na denní nošení.

Foto: Profimedia.cz

Boty

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám