Hlavní obsah

Filmový festival v Benátkách: Šaty z červeného koberce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky, město známé svou historií, kulturou a nádhernými kanály, se každý rok na začátku září stávají centrem filmového světa. Benátský filmový festival, který je jedním z nejprestižnějších na světě, přináší do tohoto kouzelného města nejen talentované filmaře, ale také módní ikony a celebrity. Podívejte se, v jakých šatech vyrazily na červený koberec.

Foto: Profimedia.cz

Modelka a partnerka fotbalisty Cristiana Ronalda Georgina Rodriguezová

Článek

Benátský filmový festival byl založen v roce 1932 a je tak jedním z nejstarších filmových festivalů na světě. Od té doby se stal důležitou událostí pro filmovou komunitu a přitahuje nejvýznamnější tvůrce, herce a producenty z celého světa. Festival se koná na několika místech v Benátkách, ale nejdůležitějším je Lido di Venezia, kde se nacházejí hlavní kina a červený koberec.

Letošní ročník byl na celebrity poměrně skoupý. Důvodem byla probíhající stávka herců a scenáristů, na kterou výrazně upozornil i předseda letošní hlavní poroty režisér Damien Chazelle, jehož film La La Land měl v roce 2016 světovou premiéru právě v Benátkách - poté získal mimo jiné šest Oscarů včetně toho za nejlepší film.

Herci a scenáristé poprvé po 63 letech stávkují společně a požadují omezení používání umělé inteligence a vyšší platy v souvislosti s rozšířením streamingu.

Benátský festival ve světle stávky

Kultura

Nejoriginálnější róby

Velmi krásný model předvedla italská novinářka Cristina Parodiová, která vsadila na šaty v černobílé kombinaci, ke kterým sladila kabelku i třpytivé sandály.

Další povedený model vynesla rovněž italská rodačka Bianca Baltiová, modelka, která se objevila na zahájení festivalu ve světle modrých slušivých šatech s vysokým rozparkem a oslnivým diamantovým náhrdelníkem.

Na premiéře životopisného filmu Priscilla nechyběla ani pětadvacetiletá americká herečka Cailee Spaenyová, hlavní hvězda filmu, která si zahrála roli ženy Elvise Presleyho - Priscillu. Na sobě měla bílé šaty s hlubokým výstřihem až do pasu.

Bývalá modelka Adriana Lima oblékla černou vypasovanou róbu s dlouhým rukávem. Šaty byly zdobené flitry, ale nutno podotknout, že modelce příliš nelichotily a černá barva působila v kombinaci s jejími tmavými vlasy zbytečně smutně.

Na svém looku si dala velmi záležet partnerka světoznámého fotbalisty Cristiana Ronalda - Georgina Rodriguezová, která vsadila na červené šaty s výstřihem, ve kterém se vyjímal oslňující vrstvený diamantový náhrdelník. Šaty doplňovaly bílé rukavice a černé polokozačky na velmi vysokém podpatku, které modelu ubíraly na eleganci a připomínaly spíše módní kreace zpěvačky Lady Gaga.

Všechny modely si můžete prohlédnout v galerii.

MBPFW: To nejlepší z tuzemského týdne módy

Styl

Armani a jeho hvězdná módní podívaná v Benátkách

Styl

Reklama

Související témata:
Móda slavných

Výběr článků

Načítám