Hlavní obsah

Důchod vyměnila za přehlídková mola. Polské modelce je 84 let

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že modeling již není výsadou pouze náctiletých slečen a chlapců, dokázala čtyřiaosmdesátiletá polská modelka Helena Norowiczová. Ta svoji modelingovou dráhu totiž odstartovala na dnešní poměry poměrně pozdě. Bylo jí 80 let. Dnes dostává zakázky, které by jí mohly závidět i dívky o sedm desítek let mladší.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polské modelce Heleně Norowiczové je 84 let Video: Reuters

 
Článek

Jako příklad pozitivní změny může sloužit příběh čtyřiaosmdesátileté bývalé herečky Heleny Norowiczové, která se v osmdesáti letech rozhodla vyzkoušet dráhu modelky. A uspěla. Objevila se hned v několika kampaních polských značek a zájem o její osobu stále roste.

„Rozhodla jsem se, že to risknu, byť je to nad rámec mých možností. Je totiž velmi nepravděpodobné, že by někdo debutoval v módním průmyslu v 80 letech,“ uvedla Helena Norowiczová pro agenturu Reuters a dále naráží na problematiku nedostatku pracovních míst pro ženy ve středním a pokročilejším věku.

„Obecně platí, že když se žena přehoupne přes padesátku, stane se neviditelnou a nikdo jí nevěnuje pozornost. Jako by byla odepsaná. To je ale nesmysl. Každá žena by měla zůstat aktivní, dokud sama chce, a tak by ji měla vnímat i společnost,“ říká pro agenturu Reuters.

Foto: Reuters

Polské modelce Heleně Norowiczové je 84 let.

Receptem na vitalitu je přitom podle ní sport. „Nejsem zastánce kosmetických procedur. V tomhle ohledu jsem velmi staromódní. Za svou formu vděčím nepochybně genům a sportu. Od mala byla mojí vášní gymnastika a sport celkově,“ říká pro Gazetu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám