Hlavní obsah

David Copperfield má v Las Vegas několik let zcela vyprodáno

– Las Vegas
Právo, Hedvika Miller

MGM Grand Hotel v Las Vegas je druhým největším hotelem na světě. 5044 pokojů, bazény, vodopády, parky na terasách, atrakce, divadla, obchody i promenády. A hlavně obrovské kasino o rozloze 16 tisíc metrů čtverečních.

BEZ KOMENTÁŘE: David Copperfield vždy nabízí divákům neuvěřitelnou showVideo: David Copperfield

 
Článek

Když tudy procházíte, máte pocit, že jste uprostřed obrovského velkoměsta, a ne v hotelu. Každým rokem sem ale zavítá 450 tisíc hostů z celého světa, a to nejen kvůli kasinu nebo vyhlášeným restauracím.

V Hollywood Theatre tady totiž už tři roky předvádí své triky legendární David Copperfield. „Co se ti na mé show nejvíc líbilo?“ vyhrkl na mě David v zákulisí po představení, ještě dřív, než jsem mu já sama mohla položit svou pečlivě připravenou otázku.

Foto: Hedvika Miller

Do Las Vegas přitahuje slavný iluzionista návštěvníky doslova z celého světa. Mohou se spolehnout, že jeho vystoupení budou vždy něčím nová a především efektní.

„Hm, je to asi ten moment, kdy se vracíš do minulosti a na filmovém plátně se virtuálně setkáváš se svým otcem,“ říkám. „Ano, to mně dalo hodně práce,“ svěřuje se David a podotýká, jak moc pro něj otec v dětství znamenal. Není tajemstvím, že matka byla na Copperfielda velmi přísná, zatímco otec syna více chápal a podporoval.

Působí klidně a hlavně skromně

„Svá představení ale velmi často měním,“ podotýká David. Mohu potvrdit, že část, kdy se Copperfield i za tradiční účasti diváků prochází minulostí a budoucností, je jeden z mnoha zcela nových triků. Jeho show jsem viděla už před třemi lety a skutečně byla jiná.

Foto: David Copperfield Production Company

Jen jedna věc byla stejná. Profesionální David Copperfield, který umí navázat kontakt s diváky v Hollywood Theatre tak, že odcházíte a máte pocit, že jste jeho kamarád.

„Kouzelné!“ vykřikují nadšení fanoušci a nikdo nelituje sta dolarů za vstupenku, stojí to totiž opravdu za to. Světovému mágovi, kterému je letos 57 let, jde všechno na jevišti tak hladce, že nestačíte žasnout.

Trik, který vrcholí jeho slavným zmizením skupiny osmi náhodně vybraných osob z jeviště na druhý konec divadla, vám stále vnucuje otázku, zda byl jejich výběr skutečně náhodný. K tomu, aby to alespoň vypadalo věrohodně, rozhazuje David do jeviště obrovské balóny, a kdo je chytí, ten se zúčastní záhadného kouzla zmizení.

Ať už to je, jak chce, nikdo na to, jak to Copperfield skutečně dělá, ještě nepřišel. „Na některých částech vystoupení pracuji i roky,“ svěřuje se mi. A třeba teď těsně před druhým představením musím vyzkoušet další trik, který je úplně nový,“ dodává s významným důrazem.

Působí klidně a hlavně skromně. Je zajímavé stát tváří v tvář člověku, který už nechal zmizet například newyorskou sochu Svobody, prošel Velkou čínskou zdí nebo létal jako pták. David Copperfield má 22 ocenění Grammy a je držitelem 11 Guinnessových rekordů. Na světě asi není moc lidí, kteří by ho neznali.

Perla Las Vegas

Patnáct představení do týdne, každé trvá zhruba dvě hodiny, na to musí být pořádná energie. Navíc rok za rokem je stále vyprodáno. „Prodáme ročně asi 450 tisíc vstupenek, David nemá čas vůbec na nic jiného, je velmi vytížený a zaměstnaný,“ říká mi jeho osobní asistentka Christine. Dodává, že mu na jevišti i při produkci pomáhá dalších 35 lidí, kteří pro něj pracují.

„Víte, je to perla Las Vegas. Ve srovnání se všemi možnými show nepotřebuje ke svému kouzelnickému umění ani lehce oděné tanečnice, ani lesklé kostýmy, on to má všechno v hlavě,“ směje se Carlo Rodriguez, který se přijel na Copperfielda podívat až ze Španělska.

Ano, v hledišti je mnoho diváků ze všech koutů světa. Na představení, po němž jsem se s Copperfieldem setkala, byli i návštěvníci z Austrálie, Číny nebo Rakouska.

Možná turné po Evropě?

„Moc rád bych se opět podíval do Evropy,“ svěřuje se David. „Mám rád Českou republiku a české lidi, cítím se tam velmi dobře,“ dodává. Naposledy se našim divákům představil v roce 2004. „Až tady v Las Vegas skončím, budu o novém turné vážně přemýšlet,“ podotýká.

Den, kdy jsme dělali rozhovor, byl ale přece jen trochu jiný. Bylo to těsně před jeho dvoutýdenní dovolenou, kdy odjede domů na své ostrůvky na Bahamách. Jmenují se Musha Bay a je jich jedenáct.

Na jednom z nich má David soukromou rezidenci, v níž žije se svojí o 28 let mladší snoubenkou, francouzskou modelkou a návrhářkou Chloe Gosselinovou a tříletou dcerkou Sky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám