Hlavní obsah

Chytré triky pro krásnější vlasy

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlasy jsou sice chlouba žen, ale ne vždy nám dělají jen radost. Jsou dny, v anglicky mluvících zemích nazvané „bad hair days” (dny, kdy vlasy nevypadají úplně podle našich představ), kdy mají ženy pocit, že by bylo nejlepší mít po ruce čepici nebo alespoň šátek. Jenomže za spoustu vlasových prohřešků si můžeme sami. Jak se účinně vyvarovat suchým krepatým konečkům a nepříjemným lupům?

Foto: Archiv firem

Starejte se o své vlasy, odvděčí se vám.

Článek

Nikdo není dokonalý, a to hlavně ne po ránu. Jenomže když se ráno probudíte a s hrůzou zjistíte, že vás místo náročné ranní hygieny v polospánku čeká ještě mytí vlasů, které nezachrání ani suchý šampon, pospícháte a v běhu sušíte vlasy ručníkem. Zbytek dne jsou pak vysušené a mají sklony ke krepatění nebo vlnění. Jak tomu zamezit?

Nemačkejte vlasy ručníkem, krepatí

Protože už venku není počasí na to, aby si ženy nechaly vlasy přirozeně uschnout takzvaně „za provozu”, musíte chtě nechtě vlasy vyfoukat. Pokud vás trápí suché a krepatící se konce, použijte na vyfoukání plochý kartáč a do vlasů vetřete vlasový olej. Nejdříve stačí vodu z vlasů „vymačkat” do ručníku a pak teprve začít foukat. Rozdíl je to opravdu markantní.

Profesionální kosmetika

Kdo má vlasy zdravé a krásné, může používat přípravky i kartáče a hřebeny, jaké se mu jen zachce. Pokud jste ale z těch, kteří musí používat kvalitní kosmetiku, nezapomeňte, že ke kosmetice na vlasy patří vždy kvalitní kartáč. Pokud to ještě „nemáte v ruce”, nebojte se požádat o pomoc svého kadeřníka. I ten vám ale poradí, jaký je pro vás ten nejlepší.

Vitamíny proti lupům

Trápí vás lupy a máte obavy, když si do společnosti nebo kamkoliv jinam chcete vzít černé triko nebo košili? Možná máte jen nedostatek vitamínů. „Vitamíny A, B a C mohou pomoci i vaší vlasové pokožce,” řekla vlasová stylistka Diane Stevensová pro Womenshealthmag.

Tyto živiny jsou totiž nezbytné pro oběhový systém a růst buněk, a podle Stevensové umí zamezit i výskytu lupů. Místo tabletek zkuste raději ovoce. Nastartujte vaše ráno pomocí ovocného smoothie s přísadou meruněk, listové zeleniny a jahod. Pokud ale ani to nepomůže, obraťte se na kožního lékaře, nebo zkuste specializované šampony z lékárny.

Foto: Archiv firem

Olej na poškozené vlasy L´Occitane, 585 Kč. Výživový doplněk proti vypadávání vlasů Bioderma, 409 Kč. Přírodní tuhý šampon (šampuk) na vlasy, pomáhá proti lupům, Lush, 225 Kč. Regenerační sérum na posílení vlasu Gliss Kur, 199 Kč. Maska na poškozené vlasy

Změňte své návyky

Líbí se vám natočené vlasy a svůj účes rády ozvláštníte nakulmovanými vlasy? Zkuste jim ale také občas dopřát trochu odpočinku. Místo kulmy použijte žehličku, do vlasů nastříkejte tužidlo ve spreji a pomocí žehličky vlasy natáčejte, a to ne přímo od hlavy, ale od poloviny délky vlasů. Pokud máte sušší konečky, také se jim vyhněte. Prokážete svým vlasům velkou službu. Na závěr postříkejte lakem na vlasy.

Tip: Místo kulmy můžete zkusit nějaký z tzv. „sea salt” sprejů. Po nastříkání stačí vlasy v předklonu jemně namačkat, případně trochu profénovat. Vlasy pak vypadají jako byste se právě vrátila z pláže.

Studená vlasům prospívá

Teplý fén je sice moc příjemný, jenomže vlasy z něj příliš velkou radost nemají. Pokud nevíte, co si přát pod stromeček, svěřte se svým blízkým o fénu na vlasy s možností studeného foukání. Je pro vlasy daleko přirozenější a o mnoho méně je vysušuje. Díky studenějšímu vzduchu budou vlasy lesklejší, to samé platí i při mytí vlažnou či studenou vodou.

Nespěchejte

Skvělým trikem, který je psaný na obalech téměř všech kondicionérů, ale málokdo jej dodržuje, je tip, aby si člověk po umytí vlasů šamponem (samozřejmě nejlépe dvakrát), před nanesením kondicionéru, vlasy pořádně prosušil ručníkem. Proč? Když jsou vlasy moc nasáklé vodou, nemá přípravek šanci se k vlasu pořádně dostat, nemůže tak mít stoprocentní účinek.

Pokud vlasy osušíte, kondicionér necháte pár minut působit, vlasy pročešete či promnete rukama a poté smyjete, je pravděpodobné, že zaznamenáte velký rozdíl. Jedině tehdy, když se přípravky používají podle návodu, mohou fungovat a poškozeným vlasům výrazně pomoci.

Foto: Archiv firem

Šampon Capelvenere na suché vlasy s lupy , Erbario, 319 Kč. Regenerační expres balzám Gliss Kur, 120 Kč. Šampon proti lupům Oriflame, 119 Kč. BIO neutrální šampon s olivovým olejem pro časté mytí, Erbario, 239 Kč. Sea Salt spray Lush, 495 Kč.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám