Hlavní obsah

Celulitida prý vzniká v důsledku psychických traumat z přísné výchovy

Novinky, das

Zatímco většina lidí říká, že za celulitidu mohou geny, špatná životospráva, hormony a nedostatek pohybu, venezuelská psycholožka Martha Sanchez Navarrová dává vinu především příliš přísné výchově a potlačovaným emocím v dětství.

Foto: Profimedia.cz

Emoce a veškerý nahromaděný stres z dětství se v dospělosti zobrazují na stavu pokožky jedince.

Článek

Podle Navarrové se emoce a veškerý nahromaděný stres z dětství v dospělosti zobrazují právě na stavu pokožky jedince. Pokud tedy mají děti stanoveno příliš mnoho pravidel, je u nich potlačována kreativita, je velká šance, že se u nich v dospělosti objeví právě celulitida.

Její názory potvrzují i další odborníci na krásu jako Alexander Barani, který je také přesvědčen, že emocionální život hraje významnou roli v našem vzhledu.

„Represe pocitů může vést k většímu počtu vrásek. Čím více se lidé otevřou a dají průchod svým pocitům, pak mají i větší šanci, že budou stárnout výrazně pomaleji, než ti, co tak nečiní,” radí Barani.

Zjištění venezuelské psycholožky také potvrzuje fakt, že celulitidou netrpí jen lidé s nadváhou, ale i velmi štíhlé ženy i muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Když se svou rodinou trávíte příliš času

Přestože výzkumy potvrzují, že děti, které tráví hodně času se svými rodinami, dosahují lepších výsledků ve škole, lépe se rozhodují a jsou celkově šťastnější,...

Jak být fajn rodiči i po rozvodu

Rozvodem obvykle rodičovské povinnosti nekončí. Ačkoliv spolu dospěláci dál nemohou být, neznamená to, že by se i nadále na péči o dítě neměli podílet...

Výběr článků

Načítám