Hlavní obsah

Calista Flockhartová: Díky Ally McBealové mi došlo, že si nemusím vycpávat podprsenku

Právo, Jana Rovenská

Calista Flockhartová, známá především z titulní role seriálu Ally McBealová, je v pětačtyřiceti letech poprvé vdanou paní. V předchozích vztazích štěstí neměla, až letos v létě si ji po osmi a půl letech známosti vzal slavný herec Harrison Ford.

Článek

K jejím předchozím partnerům patřilo i několik známých režisérů včetně oscarového Angličana Sama Mendese, ale vdavky z toho nikdy nebyly.

„U muže jsem hledala nejen talent a inteligenci, ale i dobré srdce, a tak jsem čekala. Když jsme se v roce 1999 rozešli se Samem, rozhodla jsem se, že zůstanu sama. Rok nato jsem adoptovala syna Liama. Přestala jsem točit a plně se mu věnovala. Stal se pro mne tím nejdůležitějším mužem na světě,“ opakuje po letech.

V únoru 2002 se na udělování Zlatých glóbů potkala s Harrisonem Fordem. „Začal se mi hned dvořit a hrozně se mi omlouval za to, že Ally McBealovou nikdy neviděl. Chtěl se se mnou sejít a poznat i Liama. To rozhodlo. S dětmi to tehdy už několikanásobný dědeček fakt uměl,“ směje se.

Zasnoubili se na sv. Valentýna v roce 2009, svatbu měli letos v červnu v Novém Mexiku, kde Ford natáčí Cowboys and Aliens (Kovbojové a mimozemšťané). Pro o dvaadvacet let staršího Harrisona je to prý poslední sňatek - do třetice.

Pracovat začala Calista zase až v roce 2006. „V té době totiž nastal ten správný čas. Liam začal chodit do školky, kde byl denně osm hodin, takže jsem ho v ničem nemusela šidit. Líbil se mi i námět a obsazení seriálu Bratři a sestry, který mi nabídli,“ tvrdí.

Foto: Profimedia.cz

Po více než osmi letech známosti se za Harrisona Forda provdala.

Na své nelehké profesionální začátky vzpomíná dnes už s patřičným nadhledem. Herectví vystudovala rodačka z Freeportu ve státě Illinois na Rutgers University v New Jersey. Měla totiž se svým starším bratrem Garym dost kočovné dětství. Otec Ronald, manažer mamutí potravinářské společnosti Kraft Food, často měnil působiště a rodina, včetně matky Kay, středoškolské učitelky angličtiny, ho následovala. Detailně tak poznali státy od Minnesoty přes New Jersey až po New York.

Hned po promoci v roce 1988 se Calista odstěhovala na Manhattan a snažila se prosadit jako herečka. Aby se uživila, tak vedle role v divadle poblíž Broadwaye, za kterou týdně dostávala 400 dolarů, uklízela ve fitcentrech a dělala servírku.

„Kolikrát jsem si v té době říkala, proč jsem si vybrala právě tuhle kariéru. Neměla jsem dost práce, byla jsem neustále hladová a žádná perspektiva přede mnou. Naši mi ale hodně pomáhali. Gary mi posílal plechovky s oblíbenými ravioli, rodiče občas šeky, a hlavně mě morálně podporovali. Věřili mi.“

Obrat nastal v roce 1995, kdy si ji na Broadwayi vybrali do hry Tennesse Williamse Skleněný zvěřinec. Tam si Calisty všiml režisér Mike Nichols a obsadil ji do komedie Ptačí klec. „Hrála jsem v ní uťápnutou dceru pravicového politika, což byla role, se kterou jsem věděla, že moc nenadělám. Tehdy jsem z toho velkou radost neměla, až po premiéře mi došlo, jak moc pro mě znamenala. Objevila jsem se v ní totiž s takovými esy, jakými byli jak Robin Williams, tak Gene Hackman.

Víte, že

Má irské, anglické a řecké předky. Calista je jméno odvozené z řecké mytologie. Kallisto byla dcera krále Lykaona a bohyně Artemis. V řečtině znamená nejkrásnější.

Když jí v roce 2000 umřel pes Webster, nesla to tak těžce, že se zařekla, že už žádné zvíře mít nebude.

Za Ally McBealovou byla v letech 1997-2002 pětkrát nominována na Zlatý glóbus, dostala ho v roce 1997.

Ale až později, se seriálem Ally McBealová, mi došlo, že k tomu, abych prorazila, si nepotřebuji vycpávat podprsenku. Je to všechno o tom, jak si důvěřujete, a důležité je zůstat tím, kým opravdu jste,“ dodává spokojená Calista.

Reklama

Související témata:

Související články

Markéta Irglová: Na další lásku si počkám

Jako dosud jediná Češka získala Oscara za písničku k filmu Once, kterou složila společně s irským zpěvákem a posléze svým milým Glenem Hansardem. I když se...

Výběr článků

Načítám