Hlavní obsah

Boty do tanečních - volte pohodlí a kvalitní materiály

Novinky, ema

Společně se začátkem školního roku přichází otázka pro většinu středoškoláků - do tanečních ano, nebo ne? Ačkoli je to pro mladé spíše zábava, není radno podcenit jak výběr šatů, tak ani tanečních bot.

Foto: Profimedia.cz

V tanečních je vhodné dodržovat etiketu. Upnuté šaty a tenisky se na taneční parket nehodí.

Článek

Jak předejít nepříjemným otlačeninám, puchýřům, nebo dokonce úrazům v tanečních? Jde to relativně snadno, je pouze potřeba dodržet několik základních pravidel. Anebo investovat do kvalitních bot. Jakou obuv ale zvolit?

Tenisky jsou tabu

Vzhledem k tomu, že taneční jsou formální událostí, je vhodné dodržovat etiketu a na takovou příležitost se i řádně obléknout. Naprostým tabu jsou u chlapců či mužů tenisky.

Ty jsou nepřijatelné z mnoha důvodů, mezi které patří i argument stylistický. Muž v obleku a s teniskami zkrátka na parket nepatří. Vždy proto volte vhodnou společenskou, či přímo taneční obuv.

Foto: Archiv firem

1. Oxfordky, H&M, 899 Kč. 2. Pánská taneční obuv určená pro standardní tance spíše pro začátečníky, Heller, 1890 Kč. 3. Celokožené boty, Zara, 2299 Kč. 4. Lakované standardní taneční boty, Heller, 2190 Kč.

Stačí nízký podpatek

Dámské taneční boty by v ideálním případě měly být profesionálně vyrobeny z poddajné kůže či saténu. Co se týče výše podpatku, i zde může mnoho dívek narazit.

Samozřejmostí je, že se mladé ženy chtějí líbit, ovšem v příliš vysokých botách mnoho parády neudělají, naopak.

Deseticentimetrové a vyšší podpatky jsou tabu, a to zejména pro začátečníky. Vhodnější jsou široké podpatky, protiskluzová podrážka a řemínek, který udrží botu na noze v každé situaci.

I muži by měli mít boty na malém podpatku, ideálně okolo dvou až tří centimetrů. Co se týče podrážky a materiálu, jsou parametry stejné jako u bot pro něžnější pohlaví.

Foto: Archiv firem

1. Dámská taneční obuv vhodná zejména pro taneční kurzy a hobby tanečnice, Heller, 3890 Kč. 2. Bílé třpytivé boty na 7 cm podpatku, 899 Kč, Bonprix. 3. Růžové lodičky, 549 Kč, Bonrpix. 4. Dámská taneční obuv vhodná zejména pro taneční kurzy

Volné střihy

A co šaty? Taneční nejsou ples, tudíž by se dívky měly vyhnout šatům až na zem. Ideální délka tanečních šatů končí pod koleny nebo lehce nad kolena, se širší sukní.

Šaty by měly být vzdušného materiálu a střihu, neměly by obepínat a omezovat tanečnici v pohybu. Samozřejmostí jsou tělové silonky.

Foto: Archiv firem

Vlevo: Šedé šaty, 899 Kč. Modré šaty, 749 Kč. Obojí Bonprix.

Čistota vizitkou

Pánskému outfitu vévodí tmavý oblek, světlá košile, vázanka nebo motýlek, tmavé ponožky a rukavičky. Že jsou rukavičky přežitkem? Nenechte se zmást. Nejde o estetický, ale především o hygienický doplněk. Zvolit jej mohou i ženy.

Co se týče bot, měly by být tmavé. Společenské faux pas? Špinavá obuv. Vždy dbejte na čistotu, která je vaší hlavní vizitkou.

Foto: Archiv firem

Vlevo: Blejz: 2299 Kč. Kalhoty: 1399 Kč, Zara. Vpravo: Sako: 2599 Kč, Mango.

Reklama

Výběr článků

Načítám