Hlavní obsah

Boj s celulitidou často znamená radikální změnu životního stylu

Novinky, das

Téměř 90 % žen trpí nějakým stupněm celulitidy nebo-li odborně dermopanikulózy, která se vyznačuje hromadícím se tukem pod pokožkou a tzv. ďolíčky. Existuje spousta „zaručených“ receptů a doporučení, která mají tělo navždy zbavit pomerančové pokožky, ale nic není zadarmo. Boj s celulitidou se dá vyhrát pouze komplexním přístupem, který především znamená radikální změnu životního stylu.

Foto: Garnier, Novinky

Boj s celulitidou se dá vyhrát pouze komplexním přístupem.

Článek

Celulitida se týká téměř všech žen bez rozdílu věku či tělesné hmotnosti - nevyhýbá se tedy ani velmi štíhlým ženám. Nejčastěji se objevuje v oblasti stehen a hýždí, ale i na břiše, v pase a na zadní straně paží.

Na vznik celulitidy má vliv mnoho faktorů. Podle odborníků se jedná především o změny a ochabování podkožního vaziva, zmnožení tukových buněk, nedostatečnou funkci lymfatického systému, žilní nedostatečnost, poruchy tvorby kolagenu, hormonální nerovnováhu i užívání hormonální antikoncepce. Za tyto změny v těle ženy může velmi často dědičnost a také současný trend životního stylu - špatná životospráva, nedostatek pohybu a sedavá zaměstnání, kouření, stres, opakované neúspěšné diety, špatný pitný režim apod.

Základem léčby je změna životního stylu Velmi důležitá je změna stravovacích návyků, dostatek pohybu se zařazením aerobních aktivit, dostatečného přísunu tekutin, doplněné masážemi a speciálními odbornými ošetřeními včetně používání vhodných kosmetických přípravků.

1. Stravovací návyky aneb zásady zdravé životosprávy

Pomerančová kůra postihuje i velmi štíhlé ženy, přesto je v první řadě nejdůležitější upravit jídelníček. Rozhodně spoléhejte na vyváženost a pravidelnost stravy. Preferujte zeleninu, ovoce, celozrnné obiloviny, luštěniny, nízkotučné maso a mléčné výrobky.

2. Pravidelně detoxikujte!

- očištění organismu od toxínů je opravdu velmi důležité. Je důležité vyloučit z jídelníčku všechny škodliviny jako: cukr, bílé pečivo, majonézy, instatní potraviny, tučná a smažená jídla, sůl a slané pochutiny, arašídy, uzeniny, nápoje s kofeinem, alkohol, nikotin

- součástí detoxikace je dodržování pitného režimu - optimálně byste měly vypít alespoň 2 -3 litry tekutin denně, a to nejlépe stolní a neperlivé vody či ovocné a bylinkové neslazené čaje.

- dopřejete-li si k tomu občas návštěvu sauny, je detoxikace dokonalá.

3. Hýbněte kostrou

Toxiny z těla odvádí lymfa, kterou je však zapotřebí náležitě rozproudit. Proto je tak důležitý pohyb aerobního charakteru, který odbourává tuk a prokrvuje pokožku /aerobic, tanec, tenis, squash apod./ Méně vhodné (na prokrvení) jsou vytrvalostní aktivity jako jogging, jízda na kole… Ale existuje celá řada vhodných a účinných individuálních cvičení se zaměřením na inkriminované partie - pokud trvají alespoň 45-60 minut.

4. Lymfu lze rozproudit také masážemi

– tzv. lymfodrenážemi. V tomto směru se ale svěřte odborníkům, kteří mají dostatek zkušeností.

5. Třešiňkou na dortu mohou být kosmetické přípravky

:. 1. Sanoflore Aromatický drenážní olej - s esenciálními oleji bio ze zázvoru, smilu, hřebíčku & grapefruitu; 2. L´Oreál Paris Remodelační koncentrát Perfect Slim Laser - první remodelační a tvarující koncentrát s alpha-cafeinem; 3. Garnier Roll-on Express proti celulitidě s redukčním Lipo-kofeinem™; 4. Weleda Březový olej na celulitidu; 5. Vichy Sérum pro vyhlazení pomerančové kůže Lipocure; 6. Avon Korektor celulitidy TriLaser Anew Clinical; 7. Innéov Celulitida- pomáhá zpevňovat strukturu pokožky zevnitř; 8. Nivea My Silhouette - zeštíhlující a remodelační gel; 9. Biotherm Celluli Laser - nejen na tuk, ale také na ztvrdlá kolagenová vlákna obklopující tukové buňky.

Reklama

Související témata:

Související články

Lymfodrenáž pomáhá nejen proti celulitidě

Odstranit celulitidu, ulevit oteklým nohám, zrychlit metabolické procesy v těle, vyplavit toxické látky. To vše dokáže lymfatická masáž. Chcete-li být s vaším...

Výběr článků

Načítám