Hlavní obsah

Až sedmdesát procent žen má citlivou pleť

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes 70 procent žen z celé Evropy má problémy s citlivou pokožkou, která se projevuje pícháním, pnutím, pálením, svěděním a častým červenáním. Nejde o projev alergie, ale o podráždění nervových zakončení v pleti.

Článek

Citlivou pleť lze charakterizovat jako pleť, která je přirozeně zranitelná. Reaguje podrážděním na vlivy, které jsou obvykle dobře tolerovány a hůře se brání různým útokům. Tato hyperreaktivita pleti je přímo spojena s podrážděním nervových zakončení v pleti a projevuje se v závislosti na profilu citlivé pleti prostřednictvím nejrůznějších symptomů: píchání, pnutí, svědění, pálení občas

spojené se začervenáním.

Často nejde o alergii

Citlivost pleti je tedy přímo spojena s podrážděním nervových zakončení v epidermis a nesmí být zaměňována s alergií. Alergie je reakce imunitního systému organizmu na opakovaný kontakt s alergenní substancí.

Citlivost pleti je tedy přímo spojena s podrážděním nervových zakončení v epidermis a nesmí být zaměňována s alergií. Alergie je reakce imunitního systému organizmu na opakovaný kontakt s alergenní substancí.  

Organizmus identifikuje tuto substanci jako nebezpečnou, a proto na ni reaguje přehnaně a abnormálně. V nejzávažnějších případech můžeme pozorovat otoky na obličeji a dýchací potíže.

Typ citlivé pleti dokáže určit SensiTest 

Sensitest je objektivní diagnostická metoda, která umožňuje určit kompletní profil citlivé pleti. Dvacet klinických otázek, které postihují dvě kritéria, intenzitu a původ kožní reaktivity. 

V týdnu od 20. do 24. dubna letošního roku bude ve vybraných lékárnách po celé České republice probíhat týden citlivé pleti. Odborníci zde provedou zmíněný sensitest a poradí, jak se o svou pleť máme co nejlépe starat. 

Typy citlivé pleti

Lékaři rozlišují čtyři stupně citlivosti pleti: od normální, přes lehce citlivou, citlivou až po velmi citlivou pleť.

Více informací včetně kompletního seznamu lékáren naleznete na: www.sensitest.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám