Hlavní obsah

Aktivity, které vám pomohou uvolnit napětí v karanténě

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se stále narůstajícím počtem dnů, které trávíme nuceně doma s ostatními členy rodiny, se mnohde zvyšuje nejen napětí mezi jednotlivci, ale ubývá i nápadů, jak se alespoň trochu zabavit. Co takhle zkusit něco, čím „zabijete” čas a bude to mít rovněž smysluplný charakter?

Foto: Profimedia.cz

Nevíte, jak vyplnit volný čas a zabavit se? Zkuste třeba malovat...

Článek

Někdo má možnost pracovat z domova, tudíž má společně s péčí o domácnost či rodinu o zábavu postaráno, jsou ale i jedinci, kteří o pracovní náplň dočasně přišli, tudíž mají najednou času, že neví, co s ním.

Je ovšem jedno, zda máte prostor jen o víkendu, nebo i v rámci pracovního týdne, chvilku na smysluplné vyplnění času si určitě najde každý.

Server Yourtango přinesl přehled několika aktivit, které se více než nabízejí. Díky některým možná i zjistíte, že ve vás dřímá cosi dosud neobjeveného.

Jarní úklid 

Jarní úklid bývá v mnoha domácnostech pravidelnou činností, i když se zrovna „nekoná” pandemie. Ne všude ale bývá dostatek času na detailní uklízení. To se nyní ale změnilo.

Tipy, jak v domácnosti využít citrusovou kůru

Jak na to

Pokud máte čas, zkuste nejen vycídit vše potřebné, můžete pouvažovat i o nové výmalbě některého z pokojů, který to podle vás už delší dobu potřebuje. Nejenže vyplníte čas, nová barva stěn mnohdy dodá i novou inspiraci a naději do dalších dnů.

Vaření 

Jednou ze základních rad, jak toto nelehké období přestát, je dbát na správný jídelníček. Nikde ale není psáno, že musíte jíst stále to samé. Co takhle zkusit nakoupit netradiční ingredience a uvařit něco nového a zdravého.

Inspiraci můžete najít ve své oblíbené kuchařce, na internetu nebo třeba u širší rodiny.

Jak se vyhnout přejídání při práci z domova

Zdraví

Malování

Pokud máte na malování talent, ale i v případě, že to chcete jen zkusit, není nic lehčího než se do toho konečně pustit. A nepotřebujete k tomu zrovna veškeré umělecké vybavení - tužky, pastelky, čtvrtky, ale i třeba tempery lze najít v mnoha domácnostech, obzvláště jsou-li v nich děti.

Blog 

Honí se vám hlavou spousta otázek, myšlenek a nevíte, co s nimi? Zkuste se z nich vypsat. Založte si blog a pište o všem, co vás napadne.

Hudba a video

Máte-li k tomu uzpůsobenou techniku, můžete rovněž zkusit nahrávat hudbu nebo třeba videa. Kdo řekl, že se člověk ani v této době nemůže bavit a dělat to, co má rád?

Tanec 

Jak je známo, pohyb je pro zdraví organismu důležitý. O to víc v době, která nás nutí být v omezeném prostoru. Koho nebaví klasické cvičení, může zkusit třeba tanec. I díky němu se tělo rozhýbe, navíc při něm vyplavíte nejen negativní myšlenky, ale i nechtěné kalorie. Stačí si jen najít oblíbenou hudbu, případně taneční lekce na internetu, pokud se chcete naučit něco nového, a hurá do toho.

Anketa

Jak se zkoušíte rozptýlit v době karantény?
Pustil/a jsem se do úklidu
37,4 %
Zkouším nové recepty
9 %
Maluji
5 %
Čtu knihy, na které nebyl čas
10,6 %
Píšu blog
2,8 %
Pravidelně sportuji
20,9 %
Učím se nový tanec
0,9 %
Koukám na televizi
7,5 %
Zatím nijak, ale třeba něco vymyslím
5,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 321 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám