Hlavní obsah

Procentuálně nejvíc milionářek žije v Portugalsku

Novinky, das

Ženy tvoří více jak polovinu světové populace. Přesto mezi nejbohatšími lidmi dominují muži. Ačkoliv bohatých žen neustále přibývá, stále jich je v poměru s muži velmi málo. Podle nejnovější celosvětové genderové studie žije nejvíce úspěšných žen v poměru s úspěšnými muži v Portugalsku. Ze všech tamějších milionářů je až 23 % žen.

Foto: Profimedia.cz

Největší meziroční nárůst úspěšných žen zaznamenávají země jako Thajsko, Španělsko, Itálie či Singapur.

Článek

Naopak nejnižší procento úspěšných žen žije v Saudské Arábii (3,8 %) a Japonsku (3,7 %). Zatímco v Saudské Arábii je tento výsledek pochopitelný, jelikož zde ženy mohou pracovat pouze v zaměstnání, kde nejsou v kontaktu s lidmi, od Japonska by to nikdo nečekal. Asie je totiž všeobecně považovaná za průkopníka genderové rovnosti.

Země s nejvyšším procentuálním zastoupením žen-milionářek
Portugalsko - 23,8 %
Filipíny - 21,0 %
Peru - 18,3 %
Hong Kong - 18,0 %
Turecko - 17,4 %
Země s nejnižším procentuálním zastoupením žen-milionářek
Japonsko - 3,7 %
Saúdská Arábie - 3,8 %
Mexiko - 5,3 %
Rusko - 5,7 %
Nizozemsko - 5,9 %

Například ve Velké Británii žije mezi milionáři 11 % žen, v USA 9,4 %, v Kanadě 9,2 %, v Austrálii 8,8 % či ve Francii 8,5 %. Největší meziroční nárůst úspěšných žen ale zaznamenávají země jako Thajsko, Španělsko, Itálie či Singapur.

Podle magazínu Harvard Business Review je velmi dobře, že mezi podnikateli přibývá úspěšných žen, jelikož to má velmi výhodný dopad na ekonomiky zemí. Z jejich statistik totiž vyplývá, že ženy s výrazně menšími investicemi (až o 50 %) dosahují až o 20 % vyšších příjmů než muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám