Hlavní obsah

Operace prsou vrátila mladé mamince zdravé sebevědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cítit se opět ve svém těle dobře a sebevědomě. Přesně to je ten důvod, proč mnohé ženy vyhledají pomoc plastických chirurgů. Nejinak tomu bylo u paní Aleny (27), která byla sice svému tělu vděčná za dvě zdravé děti, ale kojení druhého syna se značně podepsalo na jejím dekoltu a také sebevědomí. Její poprsí ztratilo na objemu a změnil se i jeho tvar. Když už se podle svých slov necítila přitažlivě ani před manželem, nastal zlomový moment, kdy se rozhodla pro operaci prsou.

Foto: Medicom Clinic

Paní Aleně dodala plastika prsou na sebevědomí.

Článek

Alena nikdy neoplývala bujným dekoltem, druhým kojením pak vzalo poprsí definitivně za své. Pozorovala, jak se její prsa postupně mění, až zůstala povislá a prázdná. Začala odvracet oči od zrcadla a zahalovat se i před manželem. Snila o tom, že se znovu bude cítit krásně, jako žena s nádhernými křivkami.

Jednoho dne se místo neustálého trápení rozhodla získat zpět pocit ženství a sebedůvěry a začala hledat reference žen, které řešily podobný problém. Volba pak padla na kliniku Medicom Clinic.

Při první konzultaci byla na jednu stranu plná očekávání, ale také strachu. Když ale s lékařem Petrem Pachmanem probírala, co ji trápí, jaké má představy a očekávání, veškerý stres z ní spadl. Doktor ji vyslechl, doporučil konkrétní operaci a podrobně vysvětlil, jak bude zákrok probíhat. Poté už se jen těšila na své nové, krásnější já.

Zmenšení prsou ji přineslo úlevu od bolesti zad, ale i větší sebevědomí

Styl

„Augmentace prsou pomocí implantátů je dnes u maminek běžným operačním výkonem, jelikož prsa zůstávají po těhotenství a kojení často povislá a prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu,“ vysvětlil profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Foto: Medicom Clinic

Paní Alena při konzultaci s plastickým chirurgem Petrem Pachmanem.

A to se stalo i u paní Aleny. „Dohodli jsme se, že při augmentaci použiji kulaté implantáty o velikosti 335 ml a zákrok provedu tak, aby v podprsních rýhách zůstala jen klasická krátká jizvička. Horní části implantátů budou kryty velkými prsními svaly pro přirozený a stabilní výsledek,“ vysvětlil plastický chirurg Petr Pachman.

Samotný zákrok pak proběhl bez komplikací. „Po probuzení jsem si položila ruce na hruď a pocítila blažený pocit - má vytoužená prsa! “ svěřila se paní Alena.

Pooperační nepříjemnosti, které patří ke každému operačnímu zákroku, naprosto převýšila radost ze splněného snu a pak také péče personálu, který s úsměvem pomohl, kdykoliv potřebovala.

Foto: Medicom Clinic

Paní Alena před zákrokem a po něm.

Nakonec i rekonvalescence byla krátká. Přibližně po týdnu, kdy ustoupily otoky, se Alena na nový dekolt dívala stále raději a raději. „V plavkách se cítím skvěle a před manželem znovu žensky a přitažlivě. Být konečně sama se sebou spokojená je pocit k nezaplacení,“ neskrývá nadšení.

Článek vznikl ve spolupráci s MEDICOM Clinic.

Tři věci, které by měly vědět ženy s prsními implantáty

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám