Hlavní obsah

Nejlepší barmani světa míchají v Praze netradiční zdravé koktejly

Právo, Novinky, zkr, jan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Netradiční zdravé koktejly míchají o tomto víkendu v Praze barmani z celého světa. Sjeli se sem na 17. ročník mistrovství světa a veřejnosti tak alespoň částečně poodkryjí tajemství, jak se takové nealkoholické drinky připravují.

Finalisté Mattoni Koktejl Festivalu míchají své nealkoholické drinkyVideo: Novinky

 
Článek

Namíchat chutný, nealkoholický a ještě k tomu zdravý koktejl není jen tak. I tyto drinky podléhají dobovým trendům. V současnosti jsou v kurzu míchané nápoje připravené ze sezónního ovoce, novou ingrediencí jsou lehké sirupy z květů a přidat se mohou i sušené hřiby nebo čerstvý rozmarýn.

Naopak stálicí je koktejl z bezinek a okurky, prozradil loňský mistr světa Achim Šipl.

V rámci Mattoni koktejl festivalu předvedou své umění barmani z  Estonska, Bulharska, Španělska, Argentiny a Polska, kteří se svými nápoji změří síly v nedělním finále v samotném srdci Prahy na Václavském náměstí. Ten zde odstartuje ve 20 hodin. Hodnotit se mimo jiné bude jakost koktejlů nebo jejich chuťová vyváženost. Ale hlavně musejí být zdravé, málo kalorické a připravené z čerstvých surovin.

Novinkou letošního roku je, že každého finalistu přímo na pódiu podpoří jeho patron. Mezi nimi bude například nejkrásnější žena světa Taťána Kuchařová, nejodolnější český sportovec Josef Váňa, nejvtipnější český režisér Jakub Kohák nebo energická zpěvačka Ewa Farna. Diváci se mohou těšit i na špičku české a slovenské hudební scény - na pódiu se vystřídají Chinaski, Miro Žbirka, Vojta Dyk a B-Side Band, No Name, MIG 21 a další. Vstup na Mattoni koktejl festival je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám