Hlavní obsah

Nejdokonalejší obličej planety má podle vědců herec George Clooney

Novinky, Linda Humlová

Krása je subjektivní věc, myslí si mnozí lidé, vědci se ovšem rozhodli toto tvrzení vyvrátit. Díky speciálnímu měření lidských rysů s pomocí zlatého řezu určili nejdokonalejší obličej planety. Jeho nositelem je hollywoodský krasavec George Clooney, který se rovněž pravidelně umisťuje na žebříčku nejžhavějších mužů planety. Kdo ho následoval a kdo se pyšní nejkrásnějším nosem nebo bradou?

Foto: Profimedia.cz

Herec George Clooney

Článek

Tzv. zlatý řez je v umění a fotografii pokládán za ideální proporci mezi různými délkami. Vědci se těchto znalostí rozhodli využít a aplikovat je na lidskou tvář. Díky tomu byli schopni určit obličej, který nejlépe odpovídá hodnotě Fí, tedy zlatého řezu. S hodnotou 91,86 % se podle serveru Daily Mail na prvním místě umístil 56letý americký herec George Clooney.

Hned po něm následoval rovněž americký herec Bradley Cooper s hodnotou 91,80 %, jehož přítelkyní je neméně krásná ruská modelka Iryna Shayková. Třetí v pořadí s hodnotou 90,5 % je oblíbený filmový herec Brad Pitt, který je považován za sexsymbol napříč generacemi.

Foto: Profimedia.cz

Bradley Cooper

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

Vědci se rovněž zaměřili na určité části obličeje hvězd, které poté vyhodnotili podle hodnoty Fí jako dokonalé. Nejkrásnějším tvarem obličeje se tak může chlubit fotbalista David Beckham, nositelem nejlepšího nosu je herec Ryan Gosling.

Dámám, které si potrpí na hranatou a ostře řezanou mužskou čelist, se bude nejspíš líbit zpěvák Harry Styles, který má podle daných rysů tvář takřka ideální.

Foto: Profimedia.cz

David Beckham

Foto: Profimedia.cz

Ryan Gosling

Foto: Profimedia.cz

Harry Styles

Reklama

Výběr článků

Načítám