Hlavní obsah

Magické datum 22.2.2022 lákalo svatebčany. Číslo má přinést štěstí

Na úterý připadlo jedno z takzvaných magických dat. Datum 22. 02. 2022 přitahuje nejen výskytem samých dvojek, které jsou v numerologii brány za symbol partnerství a propojení, ale také tím, že se toto datum dá číst i pozpátku. Někteří tak v této kombinaci viděli šanci pro zásadní rozhodnutí, uzavření sázky, nebo ke svatbě. To potvrzují i obřadní síně, které v úterý praskaly ve švech.

Magické datum 22.2.22 přilákalo svatebčanyVideo: Novinky

 
Článek

Stejně jako v případě slov i data, která se dají číst stejně pozpátku, se označují za palindrom. Další takové datum nás přitom čeká až za 8 let, a to 3. února 2030. Magičnost data pak doplňuje rekordní počet dvojek, kterého se opět dočkáme až za dvě stě let.

„Stále jsme se nemohli rozhodnout, jaký vybrat termín. Hodně jsme ale četli, že právě toto je dobré datum, ve kterém se stávají jen dobré věci,“ řekla Novinkám čerstvá novomanželka Yulia Lazarová.

Rozhodnutí pro datum potvrdil i její snoubenec Roman: „Pro mě to znamená, že si budeme vzájemně vážit jeden druhého a uděláme vše pro to, aby to bylo krásné po celý život.“

Foto: Novinky

V obřadní síni Libeňského zámku se 22.2.2022 konalo celkem 9 svateb. FOTO: Novinky

Své ano si pár řekl v obřadní síni Libeňského zámku na Praze 8. Pro obřad se zde v magickém datu rozhodla i Hana Čeljusková z Prahy, která tím společně s partnerem chtěla stvrdit svazek po 30 letech společného soužití.

„Už jsme jednou měli termín svatby na 11.11.2011, ale zemřel mi tatínek, tak jsme svatbu zrušili a řekli si, že ji k tomu nepotřebujeme. Ale když se naskytlo toto krásné datum, tak jsem okamžitě zavolala na matriku. Je to taková hezká tečka, když jsme spolu tolik let a víme, že nám svazek funguje,“ vysvětluje Hana Čeljusková.

Na libeňském zámku se přitom běžně svatební obřady konají v pátek či sobotu. Právě kvůli zvýšenému zájmu, který byl spojený s magickým datem, se vedení Prahy 8 rozhodlo uspořádat mimořádný svatební den.

„Dnes jsme tady měli devět svateb, což je opravdu velký počet. Bohužel jsme museli i některé svatebčany z organizačních důvodů odmítnout,“ uvedla místostarostka Prahy 8 Vladimíra Ludková. Potvrdila přitom, že svatebčany především lákalo nezvyklé datum. „Ptala jsem se na matrice, kde potvrdili, že lidé si dnešní datum vybrali pro jeho symboliku.“

Foto: Novinky

Další palindrom, jako je 22.02.2022, nastane až za 8 let.

Dvojka je číslem lásky a partnerství

Podle astroložky a numeroložky Kláry Pokorné, která toto datum považuje za harmonické, volí častěji ženy intuitivně data s častými dvojkami k uspořádání svatby či rozhodnutí založit rodinu.

„Dvojka je v tomto datu dominantní a značí snahu o spolupráci a spojení protikladů. Je v tom partnerství, ale i rozkol, jelikož je to jednička rozdělená na dvě,“ zmínila.

U dvojek však magie úterního data nekončí. Součet jeho čísel dá 12 a po dalším součtu je celkové číslo 3. „S trojkou datum přináší tvoření něčeho nového. Je to číslo lásky, tvořivosti a rodiny,“ dodala numeroložka s tím, že v datu je přítomné číslo 6, které je pozitivní a silně zaměřené na mateřství.

Zkušená numeroložka nicméně dodává, že samotné datum při výběru vhodných termínů nestačí. Pro každého jedince má určující vliv hlavně jeho datum narození.

„Jedná se o kladný vstup do nového dění,“ zmínila s tím, že toto i podobná data mohou být kromě svateb vhodná i pro pracovní pohovor, nový nástup do práce či pro rodinná setkání.

Reklama

Výběr článků

Načítám