Hlavní obsah

Divačka upozornila americkou reportérku, že by mohla mít nádor. Měla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Floridské televizní reportérce Victorii Priceové pomohla divačka, která si všimla bulky na krku novinářky a napadlo ji, že by to mohla být rakovina štítné žlázy. Přítel moderátorku donutil jít k doktorovi a ten potvrdil, že jde o nádor. Operovali jí ho v pondělí, uvedla stanice CNN. Operace byla úspěšná.

Foto: Profimedia.cz

Žena si prohmatává štítnou žlázu, jestli není zduřelá.

Článek

Priceová pracuje jako reportérka malé stanice WFLA. Když byla v červnu vysílána jedna její reportáž, dočkala se nečekané reakce od jedné divačky. Ta si všimla bulky na krku Priceové a napsala jí e-mail.

„Ahoj, právě jsem viděla vaši zprávu. Znepokojila mě bulka na vašem krku. Připomíná mi moji. Nechte si zkontrolovat štítnou žlázu, prosím. U mé vyšlo najevo, že je to rakovina. Dávejte na sebe pozor.“

Podle stanice WFLA Priceová nevěděla, zda má propadnout panice, nebo s e-mailem nesouhlasit. Nakonec se ale do věci vložil její přítel.

„Můj milovaný rázný přítel, který si je dobře vědom mých vloh házet věci za hlavu a předstírat, že jsem neporazitelná, mi vrazil telefon do ruky a já jsem zavolala obvodního lékaře, abych si u něj domluvila návštěvu,“ uvedla Priceová.

Lékař ji poslal na ultrazvuk, kde se ukázalo, že má ve štítné žláze bulku. Navštívila proto specialistu na nádor, a ten jí potvrdil, že má rakovinu štítné žlázy, která metastázuje do lymfatických uzlin.

„Budu navždy vděčná ženě, která mi napsala, i když jsem pro ni cizí. Nebyla to její povinnost, ale stejně to udělala,” poznamenala Priceová. Ženě prý pak odpověděla, ale ta se jí už neozvala.

Moderátorka připustila, že v době pandemie zanedbala své zdraví: „Jako novinářka jedu od počátku pandemie na plný plyn. Nekonečné směny v nekončícím cyklu zpráv. Pokrýváme nejdůležitější zdravotní příběh za století, ale moje vlastní zdraví bylo v mé mysli to poslední nejvzdálenější.“

Operace dopadla dobře, moderátorka si ale pod sedativy trochu stěžovala, že kvůli koronaviru za ní nikdo nemůže přijít  a ona je odkázána na elektronickou a bezdrátovou komunikaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám