Hlavní obsah

Victoria Beckhamová inspiruje těhulky k nebezpečným dietám

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dříve odborníci varovali, že jíst za dva je v období těhotenství zcela zbytečné. Dnes jsou přitom mnozí lékaři rádi, když těhotné ženy jí, alespoň za jednoho. Strach z nadbytečných kilogramů po porodu totiž řadu žen přivádí k hubnutí již během těhotenství. Bohužel inspirují je k tomu i mnohé známé ultraštíhlé osobnosti, jež jim jdou skutečně velmi špatným příkladem.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckhamová

Článek

Odborníci tento negativní trend považují za tzv. těhotenskou anorexii. Ženy téměř nejedí či naopak velmi mnoho cvičí, jen aby zůstaly i během těhotenství co možná nejštíhlejší.

Bohužel si neuvědomují důsledky svého sobeckého chování. Neohrožují totiž jen sebe a svůj metabolismus, ale především své ještě nenarozené dítě. Pokud žena během těhotenství příjímá nedostatečné množství výživových hodnot, může se to projevit především na vývoji a zdraví budoucího miminka.

O tom, že se jedná o skutečně globální problém, vypovídají i výrobci těhotenského oblečení. Podle nich je stále větší zájem o menší velikosti i v těhotenském oblečení. Dříve nemyslitelné velikosti 34 či 36 jdou velmi dobře na odbyt.

.

Foto: Profimedia.cz

Měsíc před porodem Victoria Beckham.

Honba za štíhlou figurou i po porodu

Bohužel tato honba za krásnou postavou nekončí po porodu, ale naopak o mnoho intenzivněji pokračuje i po porodu. Stále častěji se ženy hned týden po porodu svěřují do péče osobních trenérů, již mají jediný úkol - přivést je co nejdříve do absolutně stejné formy jako před těhotenstvím.

Na jednu stranu to mohou mnozí považovat za správné - nicméně vše má svůj čas a drastické diety i nadměrné cvičení okamžitě po porodu mohou mít negativní vliv především na psychiku žen, ale i na kojení a tedy tvorbu kvalitního mateřského mléka.

Kila navíc během těhotenství úplně nejhůř vnímají ženy, jež vědí o své fyzické kráse a staví na ní své bytí. Ze strachu ze ztráty partnera, pak obvykle veškerou vinu za nadbytečná kila přičítají právě dítěti, což může vyústit až k obrovské nenávisti vůči dítěti, varují psychologové.

Foto: Profimedia.cz

Módní guru Rachel Zoe měsíc před porodem.

Reklama

Výběr článků

Načítám